Rudić: Ne treba nas brinuti slab nastup na EP-u

Rudić: Ne treba nas brinuti slab nastup na EP-u

Foto: Hina

HRVATSKA je osvojila peto mjesto na Europskom prvenstvu u vaterpolu pobjedom nad Grčkom, i na kraju sretno zaključila nastup na nesretnom natjecanju, koje je prelomio poraz od Italije u četvrtfinalu. Bivši izbornik 'Barakuda' i najtrofejniji svjetski vaterpolski trener Ratko Rudić trenutno u ulozi izbornika brazilske reprezentacije prokomentirao je nastup Hrvatske. 

"Hrvatska je igrala sa određenim oscilacijama. Odigrala je par utakmica dobro, protiv Srbije, protiv Mađarske, gdje su zaista odigrali odličnu utakmicu, i protiv Italije. Ta četvrtfinalna utakmica je vrlo teška i tu nisu odigrali baš onako kako znaju..."

"Slaba realizacija igrača više je presudila na toj utakmici ali teško je reći, ne bih znao razloge zašto je to bilo tako", dodao je Rudić.

Ipak javnost je nezadovoljna, jer 'Barakude' su nas navikle na visoke standarde, pogotovo u eri Ratka Rudića kad smo osvajali sve što se moglo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas ima puno kvalitetnijih reprezentacija tako da svi očekuju rezultate. Ekipa je pomlađena i onda se može očekivati na idućim natjecanjima da će biti bolje."

Znači li to da ne trebamo brinuti za budućnost hrvatskog vaterpola?

"Ne, mislim da ne."

Za kraj malo i o njegovoj sadašnjoj reprezentaciji Brazilu.

"Mi smo se popravili jako, oni su zadovoljni, imali smo dobrih rezultata tako da sve ide dobro."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara