Rudisha postavio novi rekord u New Yorku, Blake 9.90 na "stotki"

Rudisha postavio novi rekord u New Yorku, Blake 9.90 na "stotki"

Foto: AFP

IMPRESIVAN je rezultat ostvario svjetski prvak i rekorder na 800 metara, Kenijac David Rudisha, na mitingu Dijamantne lige u New Yorku.

Dva je kruga 23-godišnji atletičar istrčao u vremenu 1:41.74, čime je srušio rekord mitinga i postavio najbolji ovogodišnji rezultat u svijetu. Subotnji je Rudishin rezultat, inače, deveti na ljestvici svih vremena u ovoj disciplini.

Blake šest stotinki "sporiji" od Bolta

Svjetski prvak na 100 metara Yohan Blake slavio je u New Yorku s vremenom 9.90 sekundi. Bio je time šest stotinki sporiji od svoga najboljeg ovosezonskog rezultata, odnosno 14 stotinki od vodećeg rezultata godine koji je u vlasništvu njegovog sunarodnjaka i trening-partnera Usaina Bolta. Drugi je u subotu bio Keston Bledman iz Trinidada i Tobaga (9.93), a treći Amerikanac Michael Rodgers (9.99).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gay pobijedio u B-utrci sa 10 sekundi na 100 metara

Na 200 metara je, pak, s nacionalnim rekordom (19.94) pobijedio Nizozemac Churandy Martina.

Bivši svjetski prvak na 100 metara, američki atletičar Tyson Gay, vratio se na stazu nakon gotovo jednogodišnje stanke zbog ozljede, a potom i operacije kuka...

Gay je nastupio u B-utrci na mitingu Dijamantne lige u New Yorku i pobijedio s rezultatom 10.00 sekundi. Ostao je daleko od svojih najboljih rezultata, kao i od vodećeg ovosezonskog vremena u svijetu koje drži Usain Bolt (9.76). No, treba spomenuti i da je Gay imao prilično jak vjetar u prsa - 1.5 metara u sekundi. Inače, drugoplasirani u B-utrci, Jamajčanin Kemar Bailey Cole, zaostao je za Amerikancem 30 stotinki.

Gay je, podsjetimo, vlasnik drugog rezultata svih vremena na 100 metara (9.69). Zbog ozljede je posljednji put, prije današnje utrke, nastupio 8. srpnja prošle godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara