Rukometašice uoči ključnog dvoboja s Njemačkom: Idemo osigurati prolazak u drugi krug!

Rukometašice uoči ključnog dvoboja s Njemačkom: Idemo osigurati prolazak u drugi krug!

Foto: Drazen Aleksic/Cropix
Video: Agencija PPS

HRVATSKE rukometašice u petak na Europskom prvenstvu u Srbiji igraju za potvrdu prolaska u drugi krug natjecanja, a protivnice će im biti objektivno najslabija momčad u skupini - Njemačka. Njemice su do sada upisale izgubile od Španjolske i Mađarske, a Hrvaticama bi pobjeda značila da u drugi krug sa sobom vuku dva dodatna boda. Budući da je izbornik Vladimir Canjuga prije početka turnira ostao bez udarne sedmorke, ovakva se situacija može okarakterizirati kao izvrstan rezultat.

Milanović Litre: Nadam se da će sve ići u našu korist

Vesna Milanović Litre i Aneta Peraica prokomentirale su dosadašnji tijek prvenstva te su najavile vrlo važan okršaj s Njemicama.

"Dobro nam je došao dan odmora, sutra imamo bitnu utakmicu. Ovaj dan odmora imamo da analiziramo utakmicu Njemica, da vidimo njihove prednosti i nedostatke i da vidimo koje njihove nedostatke možemo iskoristiti", rekla je Milanović Litre, koja je sa četiri pogotka protiv Španjolske bila jedna od najraspoloženijih igračica Vladimira Canjuge.

"Gledali smo ih s Mađaricama, nadali smo se da će pobijediti, ali nažalost nisu. Igraju jako dobro u napadu i obrani, imaju brz protok lopte. Nadam se da ćemo odraditi svoj posao i da će sve to ići u našu korist", poručila je Milanović Litre.

Peraica: Nadamo se bodu i prolasku u drugi krug

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, Aneta Peraica smatra kako se reprezentaciji ne smiju ponoviti 24 tehničke pogreške koliko ih je bilo protiv Španjolske.

"Iskreno, svi znamo da nam fali igrača. Pobjeda nad Mađarskom dala nam je vjetar u leđa. Istina je da smo imale 24 tehničke greške protiv Španjolske, a s takvim greškama ne možemo očekivati pozitivan rezultat. Sada se okrećemo Njemačkoj, pa se nadamo da ćemo uzeti barem bod tako da osiguramo drugi krug", rekla je Peraica, koja je naglasila jednu vrlo bitnu stvar.

"Pokazale smo da možemo parirati i većim ekipama, zašto se zadovoljiti samo s ovime. Imamo jaku 5-1 obranu, moramo još poraditi na kontrama i polukontrama", izjavila je igračica Budućnosti. 

Njemice?

"Jako su brze. Brzo se vraćaju u obranu, brzo trče, igraju na kontre. Moramo se koncentrirati na njihovu postavljenu obranu jer imamo problema s takvom igrom. Moramo imati jaku 5-1 obranu i gurati kontre i polukontre", rekla je Peraica.

Canjuga: Vjerujem da Njemice neće detektirati ključ uspjeha kako razbiti našu 5-1 obranu

Izbornik Vladimir Canjuga također se nada da će njegove igračice smanjiti broj grešaka u igri te da će odličnom igrom u obrani, ali i napadu osigurati prolazak u drugi krug.

"One moraju shvatiti da s tolikim brojem tehničkih pogrešaka ne može se dobiti niti jedna ekipa, a kamoli Španjolska ili Njemačka. Ne smijemo griješiti u napadu i moramo biti na visokom nivou u obrani", poručio je Canjuga, koji se osvrnuo na hrvatsku 5-1 obranu.

"Prije nismo imali profil igračica za obranu 5-1, ali sada nam nema visokih igračica i ne možemo igrati kvalitetnu 6-0 obranu. Španjolska i Mađarska su imale poteškoća s našom 5-1 obranom, vjerujem da Njemice neće detektirati ključ uspjeha kako razbiti našu 5-1 obranu", rekao je izbornik, a zatim nastavio: "Moramo reći da Njemačka igra izvanrednu 6-0 obranu i to će nam biti teško probiti, a osim toga imaju dvije fantastične vratarke na golu", za kraj će Canjuga.

Utakmica protiv Njemačke na rasporedu je od 20 sati.

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara