Rupnikova suspenzija upozorenje Hajduku: Tudoru 2000 kuna kazne i novi postupak

Foto: Hina

DISCIPLINSKI sudac HNS-a Krešimir Vlajčević odredio je kazne za sada već bivšeg trenera Osijeka Davora Rupnika i trenera Hajduka Igora Tudora.

U priopćenju Prve HNL stoji:

"Rupnika je prijavio sudac Vučkov jer je po završetku utakmice Osijek-Zadar, na kojoj je u zapisniku utakmice bio prijavljen kao predstavnik NK Osijek, na neprimjeren način komentirao suđenje i optužio suca da mu je rekao da “NK Osijek treba ispasti iz lige” te je kažnjen zabranom obavljanja bilo kakvih funkcija u nogometu u trajanju od mjesec dana. Rupnik je u međuvremenu raskinuo radni odnos i nije više zaposlenik NK Osijek.

Tudora je prijavio sudac Pejin zbog komentiranja suđenja poslije utakmice Hajduk - Dinamo te je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 2.000 kuna".

Derbi Hajduka i Dinama odigran je prije više od mjesec dana, no kazna je stigla tek sada i to zbog izraza “tendenciozno suđenje” kojeg je Tudor upotrijebio na pressici nakon utakmice. Hajdukovom treneru ovo je bilo samo upozorenje na ono što slijedi - postupak zbog malo žešćih riječi nakon proteklog vikenda u Koprivnici. Kazna bi mogla biti i puno veća od Rupnikove, spominje se i višemjesečna suspenzija. > Split grafitima odgovorio na Mamićev ispad i očekivanu kaznu Tudoru

Vlajčević je po prijavama Povjerenika za natjecanje Josipa Breznija i suca Matoca pokrenuo novi postupak protiv trenera Hajduka Igora Tudora zbog izjava i komentiranja suđenja utakmice Slaven Belupo - Hajduk.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara