Sa Srbijom od 18 sati, za 50 do 250 kuna i sa samo 150 gostujućih "navijača"!

Sa Srbijom od 18 sati, za 50 do 250 kuna i sa samo 150 gostujućih "navijača"!

Foto: Goran Mehkek / Cropix

"OD PRVE minute nove godine koncentrirani smo na prvu utakmicu sa Srbijom na Maksimiru 22. ožujka , ali i uzvrat u Beogradu", istaknuo je Damir Vrbanović, izvršni predsjednik HNS-a govoreći pred utakmicu najvećeg rizika.

"Utakmica će se igrati u 18 sati, kako bi ljudi koji dolaze iz inozemstva i van Zagreba, mogli doći kući na vrijeme. Želimo da ovo bude svenarodna utakmica." objasnio je zašto se odustalo od termina "20:45".

Cijene ulaznica iste kao i za Makedoniju: "Želimo da ovo bude svenarodna utakmica"

Cijene ulaznica su ono što u današnjoj situaciji najviše zanima "nogometni puk" : Zapad dolje 250, gore 120, istok 120, sjever dolje 70, sjever gore 50 i jug 60 kuna, a početak prodaje je 21. veljače.

Prodaja je orgnizirana u Tisak media centrima po cijeloj Hrvatskoj, na 24 prodajna mjesta. Prodaja je personalizirana, dakle uz predočenje osobnih podataka. Prodaja van Hrvatske omogućena je Hrvatima, odnosno državljanima koji žive van zemlje.

Jedna osoba može kupiti najviše četiri ulaznice. Osim svojih podataka, kupac daje (unosi) podatke i osoba za koje ulaznice kupuje.

Još se ne zna broj ulaznica koje će biti u prodaji, ali broj mjesta na stadionu je oko 35 tisuća mjesta.

Osim "fizički", na prodajnim mjestima, navijači ulaznice dakako mogu kupiti i putem interneta na stranicama HNS-a.

Lože samo u korporativnim paketima, reprezentativce treba pustiti na miru i ne opterećivati zahtjevima za karte

Lože se ne prodaju pojedinačno, nego u korporativnim paketima i za te ulaznice je veliki interes.

"Sve reprezentativce obavijestili smo o količini ulaznica koja im je na raspolaganju. Želimo im omogućiti potpuni mir kako bi se pripremili za ovu utakmicu." poručuje Vrbanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvertira je bio posjet predstavnika Nogometnog saveza Srbije. Oni, kao i mi, želimo da obje utakmice prođu besprijekorno." upoznao je javnost s prvim od mnogih "bilateralnih" susreta vezanih za utakmice velikih rivala.

"Srbi su već bili u posjeti, očekuje se delegacija Uefe"

"Odlučili smo se na nepopularni korak da obje utakmice budu bez gostujućih navijača. 150 službenih osoba i partnera saveza bit će na utakmici kao gosti i nitko više."

"Sljedeći tjedan iz Uefe stiže novo pismo. Početkom trećeg mjeseca dolazi delegacija."

Zoran Cvrk, prvi čovjek za sigurnost HNS-a podvukao je kako je ovo možda organizacijski najzahtjevnija utakmica. Nemamo točan broj osoba angažiranih na osiguranju utakmice. Očekujemo oko 2.5 tisuće akreditiranih osoba.

Ova utakmica bit će promocija novih svlačionica i semafora na Maksimiru, ali puno bitnija je "slika kakvu ćemo poslati u svijet":

"Navijače molimo za dostojanstvo. Glupo bi bilo da šačica huligana ugrozi plasman na SP"

"Ako ne popravimo sigurnosno stanje na našim stadionima, prijeti nam i izbacivanje iz natjecanja, kao što je već predsjednik Uefe upozorio i premijera i vodstvo HNS-a. Napominjemo da je ova utakmica pod organizacijom Fife. Pod monitoringom smo i postoje sankcije za to." poručio je povjerenik za sigurnost Zoran Cvrk.

"Molimo za dostojanstvo. Glupo bi bilo da zbog šačice huligančića se ugrozi sigurnost i plasman na SP. Apeliram na medije da ne pale atmosferu. Predstavnici policije bili su u Savezu, bit će rigorozna kontola na utakmici, ako bude potrebno i djelovanje da se to eliminira u startu. Radi se o dva saveza, potpuno svjesna u jakvom se okružju utakmica igra, moramo paziti da se ne podlegne negativnostima."

HNS ima program i za sve koji se ne domognu "dragocjenog papirića"

HNS organizira fan zonu u sklopu stadiona i gledanje utakmica na trgovima hrvatskih gradova, a vikend prije utakmice (16. i 17. veljače) organiziramo dane nogometa s natjecanjima u nogometu u kavezu i video-igricama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara