Sandra Perković ispala iz utrke za atletičarku godine: Razočarana sam, ne razumijem odabir IAAF-a

Sandra Perković ispala iz utrke za atletičarku godine: Razočarana sam, ne razumijem odabir IAAF-a

Foto: Getty images

MEĐUNARODNA atletska organizacija objavila je imena tri atletičarke koje su ostale u borbi za prestižnu nagradu najbolje u 2013. godini. To su Novozelanđanka Valerie Adams, Jamajčanka Shelly-Ann Fraser-Pryce, te Čehinja Zuzana Hejnova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nažalost u finale nije prošla hrvatska bacačica diska Sandra Perković. Perković je ove sezone uzela naslov svjetske prvakinje te naslove na sedam mitinga Dijamantne lige, no to svejedno nije bilo dovoljno za prolazak u najuži krug kandidata. Kada se govori o muškoj konkurenciji, među tri najbolja ušli su Britanac Mohamed Farah, jamajčanski sprinter Usain Bolt i skakač u vis, Ukrajinac Bogdan Bondarenko. Dodjela nagrada bit će 16. studenog na gala večeri u MonteCarlu.

"Nažalost ne razumijem njihov odabir i malo sam razočarana izborom najboljih atletičarki jer je ipak ova sezona, kao i prošla, bila kako moja tako i za cijeli atletski svijet sezona iz snova , te se rijetko viđa dominacija koju sam ja imala ove godine. Rezultati koje sam postigla imaju svoju vrijednost. Cijelu sezonu sam po IAAF-ovim rezultatima bila prva atletičarka ove sezone. Nakon Moskve zauzela sam uvjerljivo treće mjesto na toj ljestvici, samo bod razlike za drugom nositeljicom", rekla je Sandra.

"Shelly Ann Fraser Pryce je ove godine uzela tri svjetska zlata i nitko ne može biti u rangu s njom. Ali 100 i 200 metara su dvije skoro iste discipline čiji trening se puno ne razlikuje, a tu je i štafeta cijelog tima . Bacači ne mogu uzeti više od jedne medalje na velikom natjecanju jer je izuzetno teško trenirati dvije različite discipline u isto vrijeme i očekivati vrhunsku formu. Izmakle su mi obje nagrade. Ali zato ću sljedeću sezonu odraditi još bolje, imam velike planove i ako ih ispunim, mislim da neće više imati izbora", dodala je za kraj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara