Sandra nakon novog rekorda: Željela sam pokazati da je 70 metara za mene svakodnevica

Sandra nakon novog rekorda: Željela sam pokazati da je 70 metara za mene svakodnevica

Foto: Hina

OLIMPIJSKA pobjednica, te svjetska i europska prvakinja u bacanju diska Sandra Perković nije skrivala zadovoljstvo nakon što je na mitingu Dijamantne lige u Šangaju pobijedila s novim hrvatskim rekordom od 70.52 metra.

Smiješak nije skrivala niti Ana Šimić nakon pobjede u skoku u vis s novim osobnim rekordom - 197 cm.

"Presretna sam i prezadovoljna. Ponosna sam na rezultat jer smo dobro radili i trenirali. Obožavam natjecanje u Šangaju, krug je odličan, navijači također. Atmosfera na cijelom mitingu je sjajna," poručila je Sandra iz Šangaja, dok je Ana dodala: "Prva pobjeda u Dijamantnoj ligi i to na početku sezone. Osjećam se odlično, ako se po jutru dan pozna ovo će biti luda godina."

"Sretna sam zbog Ane"

Hrvatska je u Šangaju imala dvije atletičarke i obje su ostvarile pobjede.

"Sretna sam zbog Ane. Osigurala je da Hrvatice budu 100 posto učinkovite na prvom mitingu. Možete očekivati čuda od nas, odličan samo tandem, 90-godište rastura svijetom," kazala je Perković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sandra je do rekorda i najboljega hica ove sezone u svijetu došla u petoj seriji, a svoju uvjerljivu pobjedu u Kini upotpunila je daljinama od 69.93, 66.32 i 69.89 metara. Sandra je s 70.52 metra za jedan centimetar poboljšala svoj rekord postignut na prvom natjecanju sezone u Splitu 1. ožujka, a Zagrepčanka je drugi puta u karijeri išla preko 70 metara i najavila da će ove sezone biti bolja no ikad.

"Malo sam kiksala u prvoj seriji jer sam previše željela. Međutim, nakon toga sam se smirila. Znala sam da je ovo moja večer i da show tek počinje," kazala je, te dodala: "Znam da su cure došle spremne, željele su me iznenaditi, ali ja sam njih iznenadila. Željela sam pokazati suparnicama da je 70 metara za mene svakodnevica."

Šimić: Poklopilo mi se sve

Šimić je do osobnog rekorda, ali i najboljeg rezultata ove godine u svijetu stigla bez pogreške. Sve visine je preskočila iz prvog pokušaja (180, 185, 189, 192, 195, 197). Njezin dosadašnji rekord iznosio je 196 cm.

"Kada sam krenula natjecanje išla sam stanicu po stanicu, iz prve sam skakala visinu po visinu, bila sam fokusirana i sigurna u sebe, radila sam sve ono sto sam prethodno vizualizirala," otkrila je.

Pokušala je preskočiti i 199 centimetara, ali nije išlo.

"Kada sam došla na 199 cm bila sam jako blizu, ali falilo je ono nešto, čekali smo 20 minuta, radi otvaranja nakon skoka na 195, pa su mi se noge malo ohladile. Danas mi se poklopilo sve. Zalet, odraz i let preko letvice," zaključila je Šimić.

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara