Sead Halilović: Dinamovi treneri nemaju muda, neću dopustiti da unište Alena!

Foto: Hina

PREOŠTRE kritike na račun Alena Halilovića u posljednje vrijeme izazvale su reakciju njegovog oca Seada, koji je odlučio progovoriti o "medijskom linču" svog još uvijek maloljetnog sina.

Napredak jednog od najvećih svjetskih talenata stao je ubrzo nakon ulaska u Dinamovu prvu momčad i Štimčevu reprezentaciju, a na sebe je ni kriv ni dužan navukao bijes navijača i kritike javnosti. Nakon osam mjeseci šutnje Sead Halilović u razgovoru za Sportske novosti objasnio je drugu stranu priče.

Sve je za Alena krenulo nizbrdo dolaskom Krune Jurčića na mjesto Dinamovog trenera, tvrdi tata Halilović, "Alen je postao Dinamov problem, Alen ne igra obranu, Alen je bahat itd. Znao sam da to neće dobro završiti, ako ga stalno vrijeđaš, ako urlaš na dijete od 17 godina, ako javno govoriš da je bahat, da ne voli trenirati".

"Mamić je smijenio Jurčića jer mu je upropastio deset milijuna eura i Ligu prvaka"

"Pa nisu Real Madrid, Manchester United ili Juventus neuki i blesavi da bi nudili toliki novac za igrača koji ne igra obranu, koji igra privatne utakmice. Ako je proglašen najboljim igračem svijeta u svome godištu, a u hrvatskoj ligi sjedi na klupi, netko je negdje grubo pogriješio", poentira Sead Halilović dodajući:

"U javnosti je stvorena slika da je Kruno Jurčić pao zbog Alena, a Zdravko Mamić mi se nije javio već dva mjeseca. Laž, čista laž, smijenio ga je jer mu je Kruno Jurčić upropastio deset milijuna eura i Ligu prvaka".

Ni Messi u takvim uvjetima ne bi izgledao dobro

Debitirao je kod Ante Čačića, jednom igrao od prve minute, osam puta ulazio s klupe i zabio prva dva gola za Dinamo. Kod Jurčića je u 19 nastupa upisao asistenciju, devet puta je ulazio s klupe, a devet izlazio u drugom poluvremenu. U četiri nastupa pod Ivankovićem još nije skupio ni 90 minuta. Bivši Dinamov igrač, a danas trener mlađih kategorija kaže:
 
"Mislim da Dinamovi treneri nemaju muda! Dok ne sjednu na klupu pričaju jedno, a kada zasjednu, to je sasvim druga priča. Zar je treneru, koji raspolaže takvim kadrom i takvom logistikom, najveći problem Alen Halilović? Kada je Ivanković došao za trenera, Alen je tražio da ga vrate u juniorsku momčad. On hoće igrati, ne želi sjediti na klupi. Ali, ako ga vratiš u juniore, nećeš dobiti 15 milijuna, ne možeš imati i jare i pare. Od 420 minuta, Mamićev mezimac i projekt kluba odigrao je 49 minuta. Je li onda Alen Halilović razlog što Dinamo nema dobar europski rezultat ili ostali, nenormalno plaćeni igrači? Alen je maskota kluba koju treba negdje pokazati, a kad rezultati izostanu, onda je samo on žrtveni jarac".

Halilović se i s razlogom pita kako može dečko od 17 godina imati isti broj treninga kao Joe Šimunić sa 35 dok je Dinamov stručnjak Zvonko Komes u godinu dana s Alenom napravio ravno dva individualna treninga.

Kucanje na Mamićeva vratara nije njegov stil, ali Halilović kaže kako će pronaći način kako zaštititi Alena. "Neću dopustiti da ga unište. Jednu godinu je izgubio, ali drugu mu neće upropastiti... Ako igrač u tri mjeseca skupi minuta za jednu utakmicu, ne može izgledati dobro. Ni Messi u takvim uvjetima ne bi izgledao dobro", dodaje Sead koji danas žali što Alena nije još davno pustio u inozemstvo.

Zar će Alen biti kriv ako ne odemo u Brazil?

Ulazak u reprezentaciju kao posljedica pakta Štimac - Mamić - Šuker je posebna priča, a stavljanje pritiska na leđa dječaka po pitanju izbora nogometne domovine bilo je izvan svake pameti.

"Neki bivši igrači ratuju s Mamićem ili Štimcem, ali to rade preko Alenovih leđa. Da nije bilo Štimca, Alen još ne bi odlučio hoće li igrati za Hrvatsku ili Bosnu. Normalno je da igra za zemlju u kojoj se rodio, tako smo mu savjetovali. Ja sam utjecao na Alenovu odluku, a Štimac je održao svoju riječ. Rekao je da je Alen budućnost hrvatskog nogometa i da će ga stalno zvati da bude u krugu Modrića i Mandžukića. Jedini je održao riječ. Ali za neke je Alen problem i u reprezentaciji, a nije u kvalifikacijama odigrao ni minutu. Zar će on biti kriv ako ne odemo u Brazil?", kaže Sead za SN.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara