Sestre Zaninović na vrhu Europe: I Ana europska prvakinja!

Sestre Zaninović na vrhu Europe: I Ana europska prvakinja!

Foto: HTS

ANA ZANINOVIĆ zlatna je na Europskom taekwondo prvenstvu u Azerbajdžanu.

Nakon zlata Lucije Zaninović u kategoriji do 49 kilograma i Ive Radoš u kategoriji do 73 kilograma te dva srebra i bronce, za šestu medalju na ovoj smotri pobrinula se Ana Zaninović u kategoriji do 53 kilograma. Zaninović je u polufinalu slavila protiv Finkinje Suvi Mikkonen sa 14:2, a u finalu protiv Ruskinje Jekaterine Kim s 10:7.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U prvom kolu bila je slobodna, u drugom je deklasirala Njemicu Roxanu Nothaft prekidom kod 19:3, a u trećem kolu je čekala Srpkinja Dragana Gladović u borbi za medalju protiv koje je slavila 19:7. Ovo je peta medalja za Anu Zaninović i ukupno deseta za blizanke Zaninović sa svjetskih, europskih i olimpijskih natjecanja.

"Dobar je osjećaj, malo sam još pod dojmom ove borbe. Nisam sve radila kako sam trebala i kako je trener zamislio. Malo sam bila umorna ali sam super zadovoljna. Europska sam prvakinja. Prva europska titula do sada. Zajedno smo s mojom Lucijom. Sada smo prve blizanke u povijesti taekwondoa da smo na jednom Europskom prvenstvu osvojile zlatne medalje. Presretna sam, nemam što drugo reći i da se veselim daljnjoj sezoni jer je forma na dobrom nivou", kazala je nakon velikog uspjeha Ana Zaninović.

Prvi je to put i da su se sestre Zaninović zajedno okitile zlatnim medaljama.

"Tako je. Ovo je prvo veliko natjecanje da smo obje osvojile zlato. Presretna sam. Imam već dosta medalja, nisam ovdje došla s nekim prioritetom, došla sam uživati i uživala sam u taekwondou, dala sam sve od sebe i to je rezultiralo uspjehom".

Filip Grgić turnir je otvorio s dvije uvjerljive pobjede. U prvom kolu uvjerljivo je pobijedio Rumunja Daniela Mariusa Vina sa 16:7, a u drugom Norvežanina Oynana Bendika prekidom pri vodstvu 17:4.

Matijašević stradala od Ruskinje Baryshnikove

Petru Matijašević nije pomazio ždrijeb. Na putu prema medalji stajale su joj redom; Ruskinja Baryshnikova koja je višestruka svjetska i europska prvakinja te olimpijska osvajačica odličja, a da je prošla Ruskinju išla bi na drugu nositeljicu Elin Johansson iz Švedske, Nur Tatar iz Turske te Haby Niare iz Francuske - sve osvajačice medalja na najvećim svjetskim natjecanjima. Matijašević je izgubila od Ruskinje sa 9:0.

Tin Solenički je pak poražen u prvom kolu kategorije do 74 kilograma protiv Bugara Teodora Georgieva 4:0. Ujedno su to jedina dva hrvatska poraza u prvom kolu od svih 16 sportaša.

Koliko su naši bili odlični na ovom prvenstvu svjedoči podatak da su od kasnijeg europskog prvaka ili prvakinje izgubili Mateja Kunović, Tanja Rastović, Marina Sumić, Nikola Bojo, Vedran Golec, od drugog je ispao Piero Marić, a od brončanih Stipe Jarloni, Deni Andrun Razić i Mia Radoš.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara