Šimić nudi nogometašima online studiranje u Danskoj

Šimić nudi nogometašima online studiranje u Danskoj

Foto: Fifa Pro

PREDSTAVNICI HUNS-a boravili su u Amsterdamu na edukacijskom seminaru kojim se ukazuje na važnost edukacije i mogućnostima koje nudi Europska Unija.

Ulaskom Hrvatske u EU, otvaraju se i mogućmosti za profesionalne nogometaše i sportaše općenito. Jedna od beneficija ulaska u EU omogućiti će profesionalnim nogometašima i ostim profesionalnim sportašima online studiranje u Danskoj, preko HUNS-a.

Šimić: Na prste jedne ruke možemo nabrojati fakultetski obrazovane nogometaše

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Naša želja je što više educiranih sportaša. Važno je da sportaši već za vrijeme bavljenja sportom razmišljaju o "drugoj karijeri", a upravo školovanje otvara vrata druge karijere", rekao je Šimić, a zatim nastavio:

"Bavljenje profesionalnim sportom zahtijeva velika odricanja. Nažalost, nerijetko pojedini profesionalni sportaši zbog nemogućnosti usklađivanja obaveza napuštaju školovanje. Poražavajuci podatak je da na prste jedne ruke možemo nabrojati fakultetski obrazovane nogometaše, ali jos više zabrinjava podatak kako nisu rijetki oni koji nemaju ni završenu srednju školu", poručio je predsjednik HUNS-a, Dario Šimić.

"Onim profesionalnim nogometašima i drugim profesionalnim sportašima, koji to budu željeli, HUNS će omogućiti online studiranje u Danskoj. Stimulirati ćemo uspjeh, što znači da ćemo onima članovima koji uspješno završe prvu godinu studija, subvencionirati polovinu od ukupnih 300€ koliko košta ukupno sedmo-semestralno studiranje, čime se stječe diploma bachelor sportskog menadžmenta. Studiranje se odvija na engleskom jeziku. Ovo je ujedno i poziv svim profesionalnim sportašima koji žele online studirati da nam se obrate", za kraj će tajnik HUNS-a Mario Jurić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara