Šimić poziva navijače: Dajte šansu Kovaču i shvatite da ne može sve promijeniti preko noći!

Šimić poziva navijače: Dajte šansu Kovaču i shvatite da ne može sve promijeniti preko noći!

Foto: Index

BIVŠI hrvatski reprezentativac Dario Šimić i bivši izbornik hrvatske reprezentacije Otto Barić gostovali su u HTV-ovoj emisiji "Nedjeljom lagano", a tema razgovora bila je uzvratna utakmica dodatnih kvalifikacija između Hrvatske i Islanda.

Hrvatska je u prvoj utakmici remizirala s Islandom 0:0, a u utorak je na rasporedu uzvratni dvoboj na Maksimiru u kojem će igrači Nike Kovača imati još samo jednu priliku da se plasiraju na Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Prije analize prve Kovačeve utakmice, Šimić se osvrnuo na period kada je Hrvatsku vodio Igor Štimac.

"Igor je napravio pozitivan rezultat. Imali smo tešku skupinu i još se stvorila negativna atmosfera oko reprezentacije. Igrači se teško nose s time", rekao je Šimić, koji je detektirao razlog zašto se javnost pobunila protiv Štimca.

"Ljudi nisu mogli prijeći preko one famozne situacije oko borbe za vodstvo Hrvatskog nogometnog saveza. Loša atmosfera se stalno provlačila, igrali smo loše zadnje tri-četiri utakmice i došlo je do promjene. Mislim da je HNS izabrao dobrog izbornika, perspektivnog trenera, ali teško je očekivati da će Kovač nešto promijeniti preko noći. Doduše, gledao sam utakmicu protiv Islanda i mogu reći da sam vidio pomak", poručio je bivši kapetan hrvatske reprezentacije.

Barić poručio HNS-u: Stavite uz Kovača nekog iskusnog trenera!

Bivši izbornik Otto Barić zamjera Kovaču što je u ključnoj i vrlo važnoj utakmici dao povjerenje Ivi Iličeviću, koji nije standardan u HSV-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kovača znam kao igrača, kao vrlo ozbiljnog igrača. Znam njegov rad s mladima, sve je to bilo vrlo pozitivno. HNS je dobro izabrao, ali moram reći nešto što neće biti popularno, a to je da HNS vrlo lako uzme mladog trenera kojem, ipak, treba pomoć. Kovač mora biti vođa u kvalifikacijama, ali mu treba pomoć od nekog iskusnijeg. Tu si Katalinić, pa čak i Ćiro", rekao je Barić.

"Čim sam vidio kako je momčad složena, znao sam da nešto neće štimati. To su ozbiljne utakmice, igrao sam ih nekoliko i s Austrijom i s Hrvatskom, Kovač mora pronaći ozbiljne igrače koji su odgovaraju. Nemamo vremena za eksperimente!", oštro će Barić.

"Bilo je poteza koje je Kovač mogao iskoristiti da stvori jaču momčad, ali to nije učinjeno. Da mu je netko dao savjet, imao bi jaču momčad. Međutim, stvorilo se to neko nepovjerenje. Sjećam se da kad sam ja slagao momčad, uvijek bih se pitao i razmišljao što i kako mogu da imam jaču momčad", objasnio je Barić.

"Ne zove me nitko za savjet, niti se nudim, ali meni je u interesu da idemo u Brazil. Kako je Ćiro rekao, da je on bio već bi sve bilo gotovo. Razumijem ga i vjerujem u one koji su to toliko puta prošli u svojoj karijeri".

Šimić: Niko mora pronaći formulu za njihov bunker

Šimić se zatim vratio na utakmicu protiv Islanda.

"Vidjeli su se pomaci u igri. Imali smo više šansi, pokazali smo više. Niko sada za uzvrat treba raditi na tome da probije taj njihov bunker. Oni igraju jednostavno, čvrsto, na kontre i polukontre. Igraju bolje u gostima, ali mi smo Hrvatska i igramo na Maksimiru. Navijači su se trgnuli malo, a to je igračima potrebno. Moramo ih malo pogurati", rekao je Šimić.

Barić: Moramo pripremiti igru za naše najbolje igrače

Barić je objasnio zašto Mandžukić i Modrić u dresu reprezentacije ne igraju kao u Bayernu, odnosno Realu.

"Postavlja se pitanje je li igra pripremljena za naše najbolje igrače. Recimo, svi pričaju o Mandžukiću, o njegovom skoku. Međutim, Islanđani imaju četvoricu igrača koji su visoki, a uz to mi smo imali 90 posto loših centaršuteva. U Bayernu je situacija drugačija", rekao je Barić.

"Ovo sada nije kritika, nego upozorenje. Moramo imati 11 pravih igrača. Moramo pokazati da smo gazda na domaćem terenu. Niko je svjestan toga, samo je pitanje poznaje li te igrače dovoljno dobro. On mora biti oprezan da nekoga krivo ne postavi", smatra Barić.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara