Šimunićev odvjetnik: Ovo je opasna presuda, i drugi igrači mogu biti krivi ako se ne ograde

Šimunićev odvjetnik: Ovo je opasna presuda, i drugi igrači mogu biti krivi ako se ne ograde

Foto: Screenshot/Youtube

JOSIP ŠIMUNIĆ ne smije na Svjetsko nogometno prvenstvo zbog povika "Za dom" na Maksimiru nakon utakmice Hrvatske i Islanda u prosincu. FIFA je hrvatskog braniča kaznila sa 10 utakmica suspenzije i 30 tisuća švicarskih franaka, Šimunićeva žalba je odbijena, pa su Joe i njegov odvjetnik Davor Prtenjača odveli slučaj na Sportski arbitražni sud (CAS) koji je danas potvrdio kaznu.

Prtenjača, koji je nakon saslušanja svih svjedoka prije četiri dana bio vrlo optimističan, izašao je vrlo razočaran.

"Fifa ničime nije dokazala da je Šimunić nekoga uvrijedio niti da je imao namjeru nekoga uvrijediti. Ovdje nije pobjedila pravda nego snaga Fife koja je svoju kaznu temeljila na političkom, a ne pravnom aspektu Šimunićeva slučaja", rekao je Šimunićev odvjetnik.

"Ne znam je li politika u igri, ali već mi je bila čudna činjenica da u raspravi koja traje 5 sati, FIFA-ini odvjetnici postave samo dva pitanja, i to bez protuispitivanja svjedoka. Ne znam koji su to argumenti suda", kaže Prtenjača i dodaje:

"Iznenađeni rezultatom smo sigurno, moramo vidjeti koji su njihovi argumenti, na čemu su to osnovali. Ja ipak mislim da smo mi u pravnom smislu pobili sve što smo mogli pobiti, i da oni nisu imali prostora, i zato smo mi i bili tako optimistični. Čak i laici, svjedoci naši koji su bili tamo, vidjeli su da je njihov svjedok pao, jer je neistinu govorio, neprofesionalno svoju ekspertizu napravio, sve smo mi to dokazali."

"I drugi igrači bi mogli biti krivi ako se ne ograde"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prtenjača je vijest prenio Šimuniću, koji je, kaže, svjestan da se može oprostiti sa Brazilom. Do tada će Prtenjača na web staviti zadnji dopis FIFA-e da javnost ima uvid u njega, a potom i audio spisak suđenja.

"Mi smo zatražili audio spisak suđenja, kako bi već sada mogli pogledati neke stvari koje mi mislimo da nisu bile korektne za vrijeme suđenja, jer mislim da je tu bilo dosta stvari", kaže Prtenjača.

Šimunićev odvjetnik smatra pak kako ova presuda može imati dalekosežne posljedice.

"Opasno je ako to ostane ovako. Na kraju svatko na stadionu, bilo kao gledatelj može biti kažnjen, HNS, pa i reprezentacija, pa i drugi reprezentativci mogu biti krivi ako se ne ograde od toga."

> Potvrđena suspenzija: Zbog povika "Za dom" Šimunić ne ide na Svjetsko prvenstvo!

> Tko brani Šimunića? HDZ-ov visoki dužnosnik, odvjetnik generala Gotovine i žrtava Udbinih likvidacija!

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara