Siromaštvo prijeti otvaranju SP-a! Stotine obitelji okupirale zemlju oko stadiona na kojem će igrati Hrvatska i Brazil

Foto: Guliver Image/Getty Images

STADION nogometnog kluba Corinthians u Sao Paolu 13. lipnja bit će poprište spektakularnog otvaranja svjetskog nogometnog prvenstva kad će prvenstvo otvoriti reprezentacije Brazila i Hrvatske.

No, samo nekoliko kilometara dalje stotine obitelji bezemljaša okupljeni u skupinu MTST zauzeli su neke dijelove zemlje u blizni stadiona i tamo su postavili prosvjedne šatore i kampove.  Grupa smatra da je nehumano i užasno to što se milijarde dolara upumpavaju na rekonstrukciju stadiona, njegovo uljepšavanje i izgradnju dodatnih sadržaja, dok se njih, lokalno stanovništvo na perfidan i bezobziran način protjeruje iz njihovih domova.
 
''Ti ljudi su svjesni u kakvim mi uvjetima živimo, da smo obični radnici i sirotinja i da si ne možemo priuštiti povećanje najamnina samo zato što su oni tu u blizini odlučili uljepšavati stadion. Svima nam sad prijeti deložacija“, rekao je predstavnik MTST organizacije Jose Augusto.
 
I dok se Sao Paolo trudi napuniti što više hotelskih soba za vrijeme svjetskog prvenstva, te nesretne obitelji su najavile da će se maknuti sa te zemlje samo ako se protiv njih iskoristi sila.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara