Skandal u Montpellieru: Tunižanin Jaziri predao kako ne bi morao igrati protiv Izraelca Sele

Skandal u Montpellieru: Tunižanin Jaziri predao kako ne bi morao igrati protiv Izraelca Sele

Foto: Guliver Image/Getty Images

U FRANCUSKOM Montpellieru u tijeku je ATP turnir čiju je ranu fazu obilježio neobičan skandal za svijet tenisa. Naime, Tunižanin Malek Jaziri predao je meč prvog kola Uzbekistancu Denisu Istominu nakon što je prvi set dobio sa 6:3, što je izazvalo dosta zanimanja.
 
Okolnosti ovog meča su bile takve da bi Jaziri pobjedom išao u drugom kolu na Izraelca Dudija Selu, koji je izbacio Zoppa za 6:3, 6:4. a priča se sa bi Tuniški teniski savez zatražio od Jazirija da ne igra meč protiv izraelskog predstavnika. Naime, prije dvije godine upravo su Jaziriju naredili da ne igra protiv Izraelca Weintrauba i on je taj meč predao prije početka.
 
Pokrenuta istraga, Jaziri predao i parove
 
Jaziri je, inače, tijekom meča dva puta zvao trenera, a službena verzija je da je predao meč zbog obnove ozljede lakta koju je zadobio na Australian Openu, što je potvrdio i ATP. "Ozljeda je potvrđena od strane ATP-ovog fizioterapeuta na licu mjesta", priopćenje je zajednice teniskih profesionalaca, koja je ipak krenula s istragom ovog slučaja.
 
"Uzimajući u obzir prijašnji incident u koji je bio uključen teniski savez ovog igrača 2013. godine, iz opreza razmatramo postoje li neki drugi razlozi predaje ovog meča", rečeno je iz ATP-a za AP.
 
Zanimljivo, Jaziri je i u turniru parova u Montpellieru, zajedno s partnerom Marcom Lopez, predao četvrtfinale koje su trebali igrati protiv Izraelca Jonathana Erlicha i Čeha Frantiseka Cermaka. Inače, ovo je samo nastavak bojkota kojeg sportaši arapskih zemalja često provode prema izraelskim natjecateljima u raznim sportovima posljednjih desetljeća.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara