Skandalozno: Jordan otrovan uoči pete utakmice NBA finala 1997. godine

Foto: AFP

NEKADAŠNJI trener Tim Grover otkrio je kako je Michael Jordan bio otrovan uoči pete utakmice NBA finala 1997. godine protiv Utah Jazza.

"Bili smo smješteni u hotelu Park City i svi su znali da je to mjesto gdje odsjedaju Bullsi uoči utakmica protiv Jazza. Michael je ogladnio, a kako posluga u sobu više nije radila nazvao sam obližnji restoran i naručio pizzu - prisjetio je Grover, te nastavio:

"Pet osoba nam je donijelo pizzu i odmah sam mu rekao da imam loš predosjećaj. Od svih igrača u sobi, jedino je Michael jeo. Sve je te večeri bilo u redu, a onda sam dobio telefonski poziv oko dva sata ujutro. Došao sam u sobu, a Michael se na krevetu grčio od bolova. Odmah smo znali da nije gripa, već trovanje hranom. Namjera je bila jasna - onemogućiti da neki od naših igrača ne nastupe", rekao je Grover.

Peta utakmica ostala je poznato kao "The Flu Game", u kojoj je bolesni Jordan  ubacio 38 poena i omogućio svojoj momčadi da pobjedom 90:88 povede u seriji s 3:2. Slika koja je nakon te utakmice obišla svijet Jordanov je "pad" u ruke Scottieja Pippena, koji ga je doslovno iznio s parketa. "Neviđena hrabrost i sjajna utakmica bolesnog Michaela Jordana", bile su riječi kojima je komentator Marv Albert komentirao pobjedu Bullsa.

Nekoliko dana kasnije Chicago je slavio i pred svojim navijačima s 90:86, čime je osvojio naslov NBA prvaka. Jordanu, koji je ubacio 39 poena te bio proglašen najkorisnijim igračem finala, bio je to peti od šest naslova u karijeri.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara