Slavko Goluža osudio ustaško skandiranje u Rijeci

Slavko Goluža osudio ustaško skandiranje u Rijeci

Foto: Hina, Pixsell

"BIT ću iskren, nije nam trebalo ono na početku", s tim je riječima Slavko Goluža u Rijeci zaključio press konferenciju nakon posljednje pripremne utakmice prije puta na Svjetsko prvenstvo u Katar.

Hrvatska je ugostila Srbiju u gradu koji je, ni kriv ni dužan, proteklih dana slušao priče: A tko je domaćin? 

Prijateljska utakmica otvorena je atmosferom linča. Gotovo cijelo prvo poluvrijeme slušali smo primitivno vrijeđanje gostiju iz Srbije te skandiranja, nažalost, na našim sportskim terenima već udomaćenih pokliča koji prizivaju avet ustaša. U gradu, koji su baš te aveti odvele u propast dragovoljno ga prepustivši Italiji.

Da paradoks bude veći,"riječka bojna" zamukla je i izgubila dobar dio svojeg patriotizma već na dolazak prvog policajca na taj dio tribine, pa se frenetično "Ubij Srbina", ''Za dom spremni'' i ''Ajmo ustaše'' odjednom pretvorilo u pitomu ''Moju domovinu''.

Potez za CV 

I izborniku, poslovičnom domoljubu, bilo je neugodno. Prozborio je čak i osudu, što je čin za CV u okruženju hrvatskih trenera. 
 
"Drago mi je što je publika došla u velikom broju. Atmosfera je bila dobra, iako.. Nije trebalo onog navijanja na početku, nikako"
 
 
Rekao je Goluža i nešto o utakmici, posljednjoj prije odlaska u Katar 13. siječnja.
 
"Nagomilalo se mnogo umora što je i normalno. Rekao sam igračima na početku da će susret biti drugačiji od onog jučer. Očekivao sam izvanrednu Srbiju s brzim protokom lopte. Imaju sjajne vanjske igrače koji ti zabiju gol čim malo zaspiš. Također, imaju dva izrazito dobra srednja igrača koji su pokazali disciplinu koju su proveli svih 60 minuta te odličnog Marsenića kojeg je teško čuvati", rekao je Goluža, koji je razočaran igrom u obrani.
 
"Nas inače krasi dobra obrana koja danas nije bila onakva kakvu sam ja htio. Mi ćemo uvijek zabiti 28, 30 pogodaka, ali moramo biti čvršći u obrani. Rekao sam svojim momcima da se iz obrane ide krvavih koljena, tako se igra, a mi smo danas olako primali pogotke. Vjerujem u svoje momke, naime, izvrsno smo trenirali posljednjih dana.", zaključio je Goluža.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara