Slika Brazila kojem se gadi preskupo SP: Hoće li nam gladna djeca jesti loptu?

Foto: Facebook

MURAL gladnog brazilskog djeteta, koje umjesto hrane na prazan tanjur dobiva nogometnu loptu, savršeno je pogodila osjećaje brojnih Brazilaca koji se protive plaćanju skupog SP-a u njihovoj zemlji.

Prema njihovom mišljenju, Brazil ima daleko većih i važnijih potreba za trošenje oko 10 milijardi dolara, koliko za zemlju domaćina iznosi ceh organizacije SP-a.
 
Paulo Ito, brazilski ulični umjetnik, naslikako je mural na zgradi škole u Sao Paulu, a fotografija je u deet dana od objave, preko 50 tisuća puta "šerana" na Facebooku.
 
Podsjećamo, masovne demonstracije protiv održavanja SP-a u Brazilu počele su još u lipnju prošle godine, tijekom održavanja Kupa Konfederacija, kada su prosvjednici isticali kako su protiv održavanja tako skupog natjecanja u zemlji koju razaraju siromaštvo, politička korupcija i loša infrastruktura.
 
Prosvjedi su se nastavili prošlih tjedana žestokim sukobima protivnika SP-a i policije u Sao Paulu, a brazilska vlada nada se kako će kampanjom kojom će isticati pozitivne strane organizacije SP-a, uvjeriti protivnike kako su u krivu. 
 
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara