Slovenci ne žele u SEHA ligu: "Zašto ojačavati klubove koji su sami sebe pokopali?"

Foto: Zvonimir Krstulović / Cropix

SIVA eminencija hrvatskog rukometa, Zoran Gobac, nekoliko je puta prošle jeseni isticao kako je praktički sve dogovoreno glede priključivanja slovenskih klubova SEHA ligi.

Međutim, prema posljednjim informacijama, CO Zagreb, Metalurg, Izviđač i društvo morat će pričekati na dvoboje s Celjom, Koprom i Velenjom u regionalnom natjecanju.

Glavni razlozi zbog kojih se Slovenci dvoume su učestalo pomicanje termina utakmica, nefunkcioniranje službene stranice natjecanja, niska medijska pažnja, nedostatak televizijskih prijenosa i u konačnici, činjenica da bi ulaskom najboljih momčadi slovenski rukomet bio na gubitku. Piše to Siol.net, a isti portal donosi i izjave čelnih ljudi najboljih klubova iz Dežele.

Celjani za, ostali protiv

"Na zadnjoj sjednici Upravnog odbora kluba pojavio se veliki interes sponzora, jer bi ulaskom u SEHA ligu prodrli na tržište od 22 milijuna ljudi. Imali bi za protivnike sedam-osam momčadi koje bez problema mogu igrati u Ligi prvaka. Celje puno ulaže u rukomet, a zauzvrat malo dobiva, i mislimo da bi ulaskom u regionalnu ligu profitirali", tvrdi Roman Pungartnik, direktor Celja Pivovarne Laško.

Njegov kolega iz velenjskog Rudara, Stane Ostrelič, tvrdi da Slovencima SEHA liga ne treba:

"Razlog za povezivanje krije se u slabim ligama klubova sudionika. Nitko od njih ne može se usporediti s našom ligom. Uostalom, interes za sudjelovanjem je isključivo komercijalni, jer SEHA ligu ne priznaje EHF", poručuje Ostrelič.

Još oštriji stav ima Aleš Koršić, direktor Cimosa iz Kopra. Klub donedavnog Zagrebova vratara Gorazda Škofa, sudeći prema izjavama direktora Koršiča, neće u regionalnu ligu:

"Potrebno je razmišljati što trebamo napraviti za boljitak slovenskog rukometa. Zašto bi trebali ojačavati klubove u inozemstvu, koji su sami sebe pokopali", pita se Koršič.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara