Snimke dokazuju: Armada je prva gađala Torcidu kamenjem i bakljom, nakon čega se "sakrila iza djece"!

Screenshot: Youtube

"NEMA OPRAVDANJA za ono što smo napravili, bacajući baklje nakon što smo ih zapalili, ali nije u redu ni ovolika hajka prema nama, posebno od strane riječkih novinara.

Situacija na tribinama bila je potpuno suprotna od onog što oni pišu - mi nismo počeli nerede, niti smo baklje bacali iz obijesti, nego je to bio odgovor na nekažnjeno kamenovanje, jer su nas sa susjedne tribine, skriveni iza običnih gledatelja i djece, pripadnici Armade gađali velikim kamenjima, što su brojni policajci na našoj i susjednoj tribini samo gledali, iako smo ih upozoravali da nešto poduzmu."

Tako bi se mogao sažeti stav iz desetaka mailova, koje su nam, uz priloženi video-dokazni materijal, poslali pripadnici Torcide i navijači Hajduka koji su bili na subotnjem Jadranskom derbiju, obilježenom velikim neredima: Tučnjavom navijača obiju skupina s policijom i Torcidinim "raketiranjem" susjedne tribine.

O Armadinom kamenovanju pak, koje je prethodilo vatrenom "orgijanju" Hajdukovih navijača, nitko nije ništa pisao ni rekao, osim što se to vidi na fotografiji koju smo priložili Torcidinom priopćenju nakon utakmice.

Bez ikakve želje da ekskulpiramo Hajdukove navijače njihovih pirotehničkih grijeha (jer to što ih je Armada gađala kamenjem nije prethodilo njihovom bacanju baklji na atletsku stazu ili oko terena, a nije ni razlog za nasumični odgovor bakljama po tribini na kojoj su brojni gledatelji koji ih nisu gađali), donosimo dva videa koji bacaju nove svjetlo na nerede na Kantridi:

Na ovoj snimci vidi se osoba u crvenoj majici, koja na 23. sekundi zapisa trči ispod zapaljene baklje na Armadinoj "obiteljskoj tribini", zalijeće se prema ogradi i baca kamen na gostujuću tribinu. Nakon toga slijedi "odgovor" Torcide.

Sljedeći video, koji počinje velikom Armadinom bakljadom, a nastavlja se Torcidinom, pokazuje kako navijači Hajduka bacaju baklje prema korner zastavici, na što Armada s "obiteljske tribine" prva baca baklju među Torcidu. Nakon čega dakako, slijedi odgovor.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara