Šok u borilačkom svijetu: Jon Jones pozitivan na kokain

Šok u borilačkom svijetu: Jon Jones pozitivan na kokain

 Foto: Screenshot

MMA javnost je šokirala vijest da je Jon Jones pao na nasumičnom testu na kokain te da se trenutno nalazi u centru za rehabilitaciju. Vijest je prvo potvrdio Ariel Helwani, a nakon toga se oglasio i UFC.
 
Službeno je potvrđeno kako je vijest da je Jon Jones bio pozitivan na benzoylecgonine, što je glavni metabolit koji se nalazi unutar kokaina, istinita te da se UFC-ov prvak u poluteškoj kategoriji prijavio u centar za rehabilitaciju i liječenje ovisnosti.
 
Za Yahoo sports je Jones priznao da se prijavio na rehabilitaciju.
 
"Uz podršku svoje obitelji, odlučio sam se prijaviti u centar za rehabilitaciju. Želio bih se ispričati svojoj zaručnici, mojoj djeci, kao i mojim roditeljima te braći, zbog grešaka koje sam napravio. Želio bih se ispričati i mojim trenerima, sponzorima te UFC-u, kao organizaciji. Ovaj program prihvaćam vrlo ozbiljno te tražim privatnost oko ovog slučaja."
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ostaje mu naslov prvaka
 
Vijest je prvo objavio MMAJunkie, a nakon njega i najpoznatiji MMA novinar Ariel Helwani. Kratko nakon toga je objasnio i kakva je situacija sa Jonesovom posljednjom borbom te pojasom prvaka:
 
"Koliko sam uspio saznati, ovaj test nije imao veze s natjecanjem te Jonesu neće biti oduzeta pobjeda iz posljednje borbe, kao niti pojas prvaka", napisao je Helwani na svom Twitter profilu.
 
Malo nakon toga javio se i UFC, koji je potvrdio tu vijest te podržao svog prvaka. Pobjeda protiv Cormiera neće mu biti oduzeta, kao niti pojas prvaka, jer ovaj test nema sportsku pozadinu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara