Šola zove Slovence u SEHA ligu, oni (zasad) odbijaju: "Naša liga bi time završila u smeću"

Foto: Zvonimir Krstulović / Cropix

STAV vodećih slovenskih rukometnih klubova o priključenju SEHA ligi i dalje je isti - Celje je za, a Cimos Koper i Gorenje protiv.

Klub Petra Metličića dobrodošao je u regionalnoj ligi, Udruga prvoligaša Slovenije dala mu je zeleno svjetlo za priključenje, ali za Celjane neće biti popusta - za razliku od naših, CO Zagreba i Nexea, morat će paralelno sa SEHA ligom igrati utakmice slovenskog prvenstva. Kad se još tome dodaju europske utakmice, pitanje je kako će (i hoće li uopće moći) uskladiti sve obveze.

Mađari ulaze samo ako se priključe Slovenci

U SEHA ligi ove sezone natječe se 12 klubova, a nakon odbijenice Poljaka, cilj je ulazak Mađara i Slovenaca, kako bi se konkurencija sasvim zaoštrila. Međutim, stvari su tu komplicirane jer potencijalni mađarski sudionici (Veszprem i Pick Szeged) uvjetuju svoj ulazak pristupanjem slovenskih klubova. Kako bi dobili jednu od najjačih liga u Europi, čelnici znaju što im je činiti...

"Mislim da smo prevladali dječje bolesti koje smo imali u početku, sada idemo dalje. Liga će se za sljedeću sezonu stvarati sve do travnja, obećali smo i neke promjene, ali sve će prvenstveno ovisiti o nacionalnim savezima. Klubovi ne mogu ništa bez pristanka matične organizacije", rekao je predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza i SEHA lige Sandi Šola.

Skeptični Sosedi

"Velika većina slovenskih prvoligaša i rukometnih stručnjaka je protiv", tvrdi Siol.net:

"Prilično jaka slovenska liga bila bi bačena u smeće, jer bez najvećih klubova u prvenstvu pao bi i interes mladih za rukometom. Nakon duge i intenzivne rasprave naši klubovi su se izjasnili da su protiv. Onima koji budu htjeli igrati SEHA ligu nitko to neće zabraniti, ali to znači da bi trebali igrati na četiri fronta istovremeno (Europa, SEHA liga, Slovenska liga, Slovenski kup nap.a.). Koliko bi igranje s rezervama u domaćem prvenstvu bilo pametno, kad se zna da pobjede u SEHA ligi ne znače ništa", pitaju se Slovenci, uz zaključak:

"Za sezonu 2012./2013. puno toga se obećava, ali i prije ove sezone liga je imala sponzora koji je u zadnji tren otkazao sudjelovanje."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara