Špaco: Hajduk ima ritam i ambijent, zato će pobijediti!

Špaco: Hajduk ima ritam i ambijent, zato će pobijediti!

Foto: Cropix

MIŠO KRSTIČEVIĆ morao je, objašnjavajući svoju trenersku viziju, spomenuti Špacu Poklepovića.

"Na tragu smo njegovog Hajduka! Mi se ni protiv Intera nismo branili", poručio je Mišo dan uoči poljudskog derbija koji je i bio povod razgovora s Hajdukovom legendom. Zna se da Špacine analize traju, ali su vrlo poučne. Riječ je o treneru koji s Hajdukom kod kuće nikada nije gubio europske utakmice, koji je Bijele vratio u Europu i dao zamašnjak klubu u sjeni Dinamove moći i dominacije. Taj moment vidi i u današnjem, Krstičevićevom Hajduku.

Mišo je sljedbenik jednog načina rada i vođenja ekipe koji je kod njega sazrio, a kojem smo uveli ja i Tomislav Ivić. Hajduk u ovom momentu započinje jedno novo razdoblje koje se temelji na odličnom radu. Mislim da je prosperitet osiguran. Ne bude li određenih turbulencija, može se napraviti Hajduk kakav svatko želi gledati"

Kakav je to Hajduk?

"Hajduk koji ima ritam,a to je ovaj Hajduk. Preformacija je učinkovita i to je osnova. No, u drugom dijelu treba sprovesti koncentraciju prema natrag i kombinaciju prema naprijed"

Derbi protiv Ivićevog Dinama bio mi je poseban

Špaco toliko ne voli gubiti od Dinama, da je pokoji poraz i zaboravio.

"Nikada nisam gubio od njih. Derbi uvijek doživljavam na isti način. Splitski ambijent potvrdit će da su Hajduk i Dinamo naša najveća kvaliteta. I njima treba dobar ambijent, to ističe rivalstvo. Hajduk ima ambijent, Dinamo malo manje, ali eto"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjetio se Špaco ipak jednog posebnog derbija.

"Vrlo značajna utakmica protiv Dinama kojeg je vodio Tomislav Ivić. Odigrali smo 2:2, bilo je to nadmudrivanje i sučeljavanje istog mentaliteta"

Tko će ove nedjelje pobijediti?

"Hajduk, 2:1"

Na čemu to temeljite?

"Dva jaka segmenta su na strani Hajduka; ritam i ambijent. Kod Dinama vidim osobitost i iskustvo, ali u ovom izdanju ipak dajem prednost ritmu"

Koga bi od Mišinih igrača izdvojili uoči derbija, a tko je od Jurčićevih u najboljoj formi?

"Hajduk ne igra na način da ističe pojedince i tu je teško nekoga izdvajati. Igraju momčadskim načinom i to je dobro! Ako se u kolektivnom djelovanju još netko i iskaže, to je dobrodošlo. Ali ovdje preferiram momčad kao glavnu snagu Hajduka. U Dinamu određene kvalitete vidim u Čopu koji se predstavio kao egzekutor, a osobite vrijednosti ima i Sammir."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara