Split otkrio zašto je odbio Amerikance: Za Hajduk su ponudili sitniš i još tražili da platimo 100 milijuna kuna kredita i dugova!

Foto: Joško Ponoš / Cropix

"APSOLUTNO NEPRIHVATLJIVOM", nazvao je splitski gradonačelnik Ivo Baldasar ponudu američkih investitora za kupnju Hajduka.

"Iako je na prvi pogled primamljiva, 230 milijuna kuna su Amerikanci spremni uložiti, ponudu koju su dali Amerikanci ja uistinu ne mogu prihvatiti. U razgovoru s Nadzornim odborom Hajduka, Marinom Brbićem i velikim dioničarima, dobio sam podršku za negativan odgovor." izjavio je Baldasar na konferenciji za medije koju je sazvao nakon što su Amerikanci jednostrano objavili brojke iz svoje ponude za kupnju Hajduka, koje se bitno razlikuju od onih koje je upravo iznio Baldasar:

"Od spomenutih 230 milijuna kuna, Amerikanci bi sada uložili samo 20, a ostatak kroz pet godina. S tih 20 milijuna kuna od Grada Splita žele otkupiti 51 posto dionica, s tim da Grad mora platiti kredit od 30 milijuna i još navodno dugovanje Hajduku, svom vlasništvu, od 70 milijuna kuna." otkriva Baldasar i objašnjava zašto to nije mogao prihvatiti:

"Dakle Grad bi trebao prodati svoje vlasništvo za 20 milijuna kuna, a onda platiti 100 milijuna. U konačnici, ostao bi bez Hajduka i s 80 milijuna kuna duga. Da ne govorim da mi uopće nije jasno odakle su došli do cifre od 70 milijuna duga Hajduku." rezimira Baldasar, koji je dodao kako Amerikanci, dakako, nisu očekivali odbijenicu:

"Oni nisi bili zadovoljni mojim odgovorom, štoviše, bili su vrlo razočarani, međutim, ja nisam zatvorio vrata pregovorima. Iako, iskreno vam moram reći da su nam u startu razmišljanja toliko različita da ćemo se teško pronaći u sredini. Dao sam im vremena da promisle, da se vrate sa boljom službenom ponudom, jer ja svoju odluku neću promijeniti"

"Treba reći kako Amerikanci osim lijepih riječi nisu ponudili ništa konkretno. Niti imena investitora, osim da su iz svijeta američkog sporta. Njihovu ponudu ipak ne smatra neozbiljnom, samo je ne mogu prihvatiti. "Što dalje? Hajduk mora nastaviti gurati gdje je i stao. Puno je problema i obveza, iako su Bijeli puno napravili da smanje dug i troškove, dug sada iznosi oko 83 milijuna kuna, a smanjen je za 15-tak."

Splitski gradonačelnik dodao je kako se razmišlja o javnom natječaju za prodaju dionica Hajduka. "Da, razmišljamo o tome intenzivno i sigurno da je to jedna od opcija. U tom slučaju prvo bi se održao referendum, a onda i javni natječaj".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara