Štimac: Gotov sam s hrvatskim nogometom, ali morate znati da je Mamić dobroćudna duša koja nije mrava zgazila

Štimac: Gotov sam s hrvatskim nogometom, ali morate znati da je Mamić dobroćudna duša koja nije mrava zgazila

Foto: HINA

IGOR ŠTIMAC govorio je sinoć u emisiji "Istinom do gola" o reprezentaciji, kvalifikacijama, Zdravku Mamiću i mnogim drugim temama. Rekao je između ostalog kako su nakon poraza od Škotske u Zagrebu, njegovi igrači odustali od borbe za prvo mjesto i samo čekali baraž.

"Doveden sam da budem prvi ili drugi u skupini. Ja sam taj cilj ispunio. Sa saznanjem da smo imali najtežu skupinu. Zna se što znači igrati sa Srbijom. A vidjeli ste kakva je Belgija, mlada, poletna. Ključna je točka bila Škotska u Zagrebu u kojoj smo bili bez Modrića i Ćorluke koji su dva od četiri stožerna igrača, uz Srnu i Mandžukića. Izgubili smo, a igrači su nakon tog poraza duboko u sebi odustali od prvog mjesta. I čekali dodatne kvalifikacije, dočekali ih i odradili odlično".

Otkrio je i što misli o Davoru Šukeru te Zdravku Mamiću...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izvršni odbor i Šuker su uspjeli, Šuker i ja smo čestitali jedan drugome, na njemu je da donosi odluke. Donio je i ispalo je dobro. Što se tiče Mamića, Ljudi imaju krivu percepciju o Zdravku za što je dobrim dijelom sam kriv. Ali ne može nitko pobjeći od toga da je on dobroćudna duša koja u životu nije mrava zgazila. Puno viče i galami, ali je napravio velike stvari za svoj klub. A na reprezentaciju, na izbor igrača, on nema apsolutno nikakav utjecaj na to", spremno će.

O Niki Kovaču ima samo riječi hvale...

"Niko je odličan. Kao dva izbornika, on u U-21, ja u A vrsti, imali smo izvanrednu suradnju. Uz sve poteškoće sam želio da Niko napravi rezultat s U-21, puštao sam igrače koji bi mogli i nama trebati da igraju za njega."

Smatra kako je završio sa hrvatskim nogometom...

"Ja sam svoje napravio u hrvatskom nogometu. Od prvog povratka u Hajduk, preko trenerskog rada, raznih funkcija. Nakon one sramotne Skupštine HNS-a nakon koje sam suspendiran dvije godine sam bio nogometni mrtvac. Nitko nije pitao za mene i stoga sam želio sebi utrti trenerski put. To je ono što sam uvijek želio. Sad slijedi inozemstvo", dodao je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara