Štimac: Ne bi bilo dobro da netko opet ostane bez mjesta u reprezentaciji!

Štimac: Ne bi bilo dobro da netko opet ostane bez mjesta u reprezentaciji!

Foto: Hrvatski nogometni savez

"ONO TRIJEŽNJENJE, koje nam je u Splitu priredila Švicarska, to nam je opomena. Hrvatska mora ozbiljno pristupati svakoj prijateljskoj utakmici. Ne bih htio da se dogodi da opet netko izgubi svoju poziciju", prisjetio se Igor Štimac svog neslavnog izborničkog debija, ali i individualnih prezentacija  Marija Maloče i Danijela Pranjića, koji se više nisu uspjeli ugurati na popis reprezentativaca.

Štimca i reprezentaciju na Craven Cottageu dočekat će jednako hladan prijem kao i prošlog ljeta na Poljudu. No, ovo ionako nije predstava za navijače, već generalka za meč godine, susret sa Srbijom na Maksimiru. Na tribinama Fulhamovog stadiona naći će se pokoji entuzijast, ali organiziranog dolaska "uvijek vjernih" ovaj put neće biti.

"Najgori igrač kola" hvata svoju priliku pod Štimcem

Štimac je najavio da će šansu u napadu dati Oliću i Petriću. Duo je to svakako zaslužio.  Šansu traže Arijan Ademi i Franko Andrijašević koji su po prvi put s A reprezentacijom na putovanju. U "klub sto" ući će Darijo  Srna, Stipe Pletikosa i Josip Šimunić. Pitanje je hoće li Joe svoju stotu utakmicu odraditi u paru s Vedranom Ćorlukom, ili će Štimac gurnuti Dejana Lovrena, unatoč očajnoj izvedbi protiv Ajaccija, zbog čega ga je L'Equipe ocijenio najlošijim igračem kola. Lyon je izgubio 3:1, a Lovren se spetljao kod sva tri pogotka protivnika. Francuski kritičari napisali su da "Lovren nije mlad, već limitiran igrač"

Štimac je na put htio povesti 26 igrača, ali poštedio je Kovačića, Radoševića, Vidu i Perišića, koji tek upoznaju okruženje svojih novih poslodavaca.

"Neka se što bolje i brže aklimatiziraju, to će koristiti njima, a i nama za buduće razdoblje", poruka je izbornika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reprezentacija Hrvatske protiv Južne Koreje igra u srijedu 6. veljače od 15 sati.

Tako "zelen", a već "ne daje izjave"

Na putu za London vladalo je u HNS-ovom čarteru ugodno raspoloženje, iako su u polasku kasnili više od dva sata. Na check-inu pokraj novinara su redom zastajali Joe, izbornik Štimac, pa i Mateo Kovačić koji se taman vratio iz Milana srediti papire. Dojam, međutim, nismo mogli čuti od Sammira i debitanta Arijana Ademija, Dinamovog dua, koji je očito zaboravio da u reprezentaciji ne vrijede modra pravila "silenzija". Šutnja, jasno, nije stil Stipe Pletikose, koji je tijekom leta ugodno ćaskao sa Zdravkom Rejićem, koji uvijek ima svoje mjesto u HNS-ovom zrakoplovu.Reprezentativci u Londonu

Stipe Pletikosa, Dario Krešić, Darijo Srna, Vedran Ćorluka, Joe Šimunić, Ivan Strinić, Dejan Lovren, Gordon Schildenfeld, Ivan Rakitić, Luka Modrić, Ognjen Vukojević, Niko Kranjčar, Jorge Sammir, Franko Andrijašević, Arijan Ademi, Mario Mandžukić, Eduardo, Nikica Jelavić, Ivica Olić, Mladen Petrić.

Štimac je već prije s popisa izostavio Milana Badelja i Danijela Subašića budući da su ga to zamolili klubovi u kojima igraju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara