Štimac: Prazne tribine su sramota, neka HNS svima plati grijane terene

Štimac: Prazne tribine su sramota, neka HNS svima plati grijane terene

Foto: Getty Images / Guliver image 

IGOR ŠTIMAC dan uoči dolaska na Maksimir, gdje će kao šef Zadra igrati utakmicu s Mamićevim Dinamom, objasnio je svoju viziju kluba na rubu ispadanja gostujući u emisiji RTL liga. Upozorio je da neće trpjeti galamdžije koji dovode u pitanja njegove pobjede zbog suđenja, kao ni novinare koji se cijeli vijek bave degradiranjem njegovih rezultata. Nastupio je i porukama za vodstvo lige i saveza.

> Prvi trenerski dvoboj Mamića i Štimca

"Kalendar prvenstva je za svaku osudu. Oni koji se time bave, neka razmisle kako rade posao. Mogu i preciznije. Imali smo četiri tjedna za pripreme. Već posljednjih nekoliko kola prazne su tribine zbog lošeg vremena. Igramo cijelu veljaču pred praznim tribinama, u Zadru je u jednom kolu bilo tisuću ljudi, a na ostale tri utakmice još sedamsto. Sramotno je bilo to kolo. Ako HNS želi da se igra u veljači, neka svima napravi grijane terene. Tada možemo govoriti o nogometu. Nakon igre na ovakvim terenima treba vam deset dana da se oporavite"

Štimac tvrdi da od Zadra želi napraviti ozbiljan centar za stvaranje kadra za reprezentacije Hrvatske. 

"Došao sam u Zadar unaprijediti stručni rad i udariti temelje za čvrst klub. Mislim da smo na prvom putu, u gradu se opet priča o Zadru. Želim ovdje izgraditi nogometnu bajku, imamo ogromnu bazu talenata i želimo dugoročno stvarati kadar za reprezentaciju"

U Zadru radim 18 sati dnevno

"Moje ambicije su samo trenerske, iako radim sto poslova. Radim 18 sati dnevno. Od nabavke opreme, osiguranja da se podmire dugovi, stavio sam se na raspolaganje u svakom pogledu. Najviše me veseli napredak koji igrači pokazuju kroz igru. Uopće se nećemo zamarati rezultatom, već želimo igrati za gušt i ljude koji žele gledati naš nogomet. Ako i ispadnemo, brzo ćemo se vratiti. Netko iz lige ispasti mora. Financijska situacija nije toliko loša, iako je Grad u zadnjih pet godina davao svega oko dva milijuna kuna godišnje. Reno je ulupao oko 70 milijuna kuna. Grad se mora odlučiti za model, a naši igrači će svojih 4-5 tisuća kuna dobiti na vrijeme"

Istaknuo je igrače na koje bi Zadar trebao računati u budućnosti. 

"Jure Jerbić je među tri najbolja centarhalf lige. Za širi je krug kandidata za reprezenaciju prema karakteristikama. Fantazija je koliko napreduje. Lakoćom koraka i mekoćom dodavanja osvaja i mali Blažević koji je od 30 igrača postao standardan. Ima još momaka, neću da polete pa neću dalje. Moraju se puno znojiti, ako tako bude, bit će puno Zadrana za reprezentaciju", rekao je Štimac kojeg veseli i povratak Radoševića, koji je zajedno s njim nestao iz reprezentacije. 

"U Radoševiću leži veliki potencijal, prava je šteta što me nije slušao da ode u Parmu, jer je Napoli zvučnije ime, no u Parmi bi sigurno igrao, puno napredovao i stabilizirao svoju situaciju u reprezentaciji. Time je zakočio sebe i nas. No, drago mi je tako izuzetnog momka vidjeti da je opet u fokusu"

Neki novinari se cijeli život bave degradiranjem mojih rezultata, a pojedinci povicima na suce samo pripremaju teren

Odgovarajući na pitanja o suđenju na utakmici s Osijekom i pobjedi 3:1, zbog koje se podosta galamilo s Gradskog vrta, Štimac se obračunao i s novinarima koji su raspravljali o ispravnosti sudačkih odluka:

"Bio sam iznenađen s povicima na suca utakmice Zadar - Osijek. Osijek je imao jedan šut na vrata s kojim su i poveli. Imali su šansu za bod, ali oni dalje nisu postojali na terenu. Ništa nije bilo sporno, ljute me određeni stručnjaci koji ocjenjuju da nije postojao kao kazneni udarac. Lopta je ostala kontrolirana od našeg igrača kada je srušen, to je čisti kazneni udarac. Javili su se i novinari koji se cijeli život bave degradiranjem mojih rezultata odmah govore o još tri detalja. Ne govorim o uroti, ali mislim da je to obrambeni mehanizam jer tako pripremaju teren za iduću utakmicu. Nećemo se baviti time, ali takvima ću u Zadru uvijek poručiti da kod nas to ne prolazi"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara