Štimac na sudu s Pokrovčevom udovicom: "Vratio sam Dini novac preko njegove suradnice"

Foto: Drago Sopta/Cropix

IGOR ŠTIMAC, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, danas je na splitskom Općinskom sudu ustvrdio kako je pokojnom menadžeru Dinu Pokrovcu vratio pozajmicu od 10 tisuća eura još iz 2004. godine. Upravo suprotno tvrde udovica Dine Pokrovca Moravka Pokrovac i njezina kćer. Izbornika su tužili prije godinu dana, a danas je na splitskom sudu upriličeno prvo ročište.

Početak suđenja izazvao je veliku pažnju splitskih sportskih novinara, koji su se u velikom broju okupili na splitskom Dračevcu. Kako doznajemo od Joška Čeha, odvjetnika Igora Štimca, tužitelji nisu predočili nikakve dokaze o spomenutom dugovanju. Štimac, pak, tvrdi da je novac vratio preko treće osobe, Pokrovčeve poslovne suradnice Bernarde Cetine, koju će sud pozvati kao svjedoka na iduće ročište sazvano za lipanj. Novac je, kaže Štimac, bio potreban kako bi riješio probleme u Hajduku tijekom prijelaznog roka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udovica Dine Pokrovca tužila i Hajduk i Niku Kranjčara

Početak suđenja sazvan je uz nemale teškoće. Odvjetnik obitelji Pokrovac požalio se novinarima još u kolovozu prošle godine kako Štimac izbjegava sud. Podsjetio je kako su prvo pokušali mirno riješiti spor, no nije išlo pa su završili na sudu. 

Udovica Dine Pokrovca tužila je, inače, i Hajduk i Niku Kranjčara, i to za iznos od 600 tisuća eura. U tom slučaju suđenje još nije započelo. Kako doznajemo, bio je problem s uručivanjem poziva Niki, koji je stalno mijenjao adrese, klubove i države. Nakon što je imenovao svog zastupnika u Hrvatskoj, taj problem je navodno riješen te bi uskoro i tu trebalo doći do suđenja...

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara