Štimac ponovo izbjegao sud, Svetina svjedočio u slučaju Pokrovac - Kranjčar

Štimac ponovo izbjegao sud, Svetina svjedočio u slučaju Pokrovac - Kranjčar

Foto: Hina

NI DANAS se u svojstvu svjedoka na splitskom Općinskom sudu nije pojavio Igor Štimac, pa je sutkinja Mirjana Rubić tek saslušala direktora Dinama Tomislava Svetinu u predmetu u kojem nasljednice pokojnog Dina Pokrovca, supruga Moravka i kćer Matea, tuže Niku Kranjčara i Hajduk zbog naplate duga od 600.000 eura iz 2006. godine.

Tomislav Svetina, koji je u to vrijeme bio i direktor tvrtke "Finaco" u vlasništvu Dina Pokrovca, ali i Pokrovčev pravni savjetnik, sutkinji je dao iscrpan iskaz i za sve priložio materijalne dokaze.

Zastupnica Nike Kranjčara odvjetnica Sonja Vizjak sudu je rekla da ima dokumente po kojima se može vidjeti da Tomislav Svetina nije bio direktor tvrtke "Finaco" koja je potpisala ugovor s Hajdukom, na što je reagirao zastupnik obitelji Pokrovac, zagrebački odvjetnik Robert Jančik, koji je utvrdio da su prezentirani dokumenti u suprotnosti s izvornicima koje on posjeduje.

Sutkinji Rubić je objasnio da u dokumentima koje je sudu prezentirala odvjetnica Vizjak nedostaje jedan list na kojem je navedeno da je prokurist i vlasnik tvrtke "Finaco" u to vrijeme bio Tomislav Svetina.

Sud bi u sljedećem periodu trebao utvrditi koji je dokument originalan, a odvjetnik Jančik je čak kao mogućnost najavio i podizanje kaznenih prijava.

Kranjčar je u Hajduk stigao iz Dinama za tri milijuna eura, a odštetu su po pola podijelili zagrebački klub i Kranjčar. Dinamov dio u ime Hajduka su namirili Igor Štimac i Frane Pašalić, a Niko se odrekao svog dijela. Nikin menadžer Pokrovac se pristao naplatiti od prvog Nikinog transfera u inozemstvo. U međuvremenu je Pokrovac ubijen nakon čega nitko nije uplatio njegovim zakonskim nasljednicama 600.000 eura od Nikinog transfera iz Hajduka u Portsmouth.

Suđenje se nastavlja u srpnju kada se očekuje dolazak Nike Kranjčara.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara