Strani mediji šokirani napadom na Niku Kovača: Opet neredi na Balkanu

Strani mediji šokirani napadom na Niku Kovača: Opet neredi na Balkanu

Foto: Fotomontaža/Index

AUSTRIJSKI, švicarski, talijanski, francuski i, naravno, njemački mediji nisu propustili objaviti veliku vijest kako su huligani napali hrvatskog izbornika Niku Kovača. Podsjećamo, incident se dogodio na odmorištu Zir oko 17 sati. Delegacija HNS-a predvođena Kovačem i izvršnim predsjednikom HNS-a Damirom Vrbanovićem putovala je u Split kako bi obavila posljednji sastanak s Gradom i Hajdukom vezano za organizaciju utakmice Hrvatska - Italija. Huligani su prepoznali Kovača i društvo pa su ih prvo počeli vrijeđati, a zatim je došlo i do naguravanja u kojem je nekoliko udaraca dobio Nikša Martinac.

Vrbanović je jučer u razgovoru za Index potvrdio kako su "svi dobro, ali su malo potreseni", dok je Martinac na svom Facebooku izjavio kako se nada da će "ovakav napad na instituciju izbornika pokrenuti neke procese u ovoj našoj jadnoj i napaćenoj državi".

Nijemci šokirani

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Njemački Sport1.de piše o novim "neredima na Balkanu" u kojima je sudjelovao i Niko Kovač, koji je "postao žrtvom nasilja skupine huligana koji se ne slažu s HNS-om", nadodaje N-Tv.de.

"Kovač je izbornik reprezentacije, ali to ga ne štiti od napada huligana", pišu dalje njemački novinari.

Njemački mediji uspoređuju ovaj incident koji se dogodio na autocesti Zagreb - Split s navijačkim neredima u Podgorici.

Švicarski Sport ističe kako su huligani koji su napali delegaciju HNS-a navijači Hajduka, dok francuski L'Equipe podsjeća svoje čitatelje kako su Hajduk i HNS u vrlo lošim odnosima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara