Suci razljutili Arenu, borci iznenađeni: "Za nas je Mirko pobjednik"

Foto: Index, Hina
Video: Dario Dalmacija/Index.hr

SJAJNU borilačku večer u zagrebačkoj Areni mogla je uljepšati samo pobjeda domaćeg heroja, Mirka Filipovića. No, umjesto vatrometa i eksplozije pozitivnih emocija, u Areni je nakon Cro Copovog nastupa nastupio muk, a onda i zaglušujući zvižduci.

> Holyfield oduševljen nokautima u Areni: "Ovim sportom se ne bih bavio"

> Ovako se ne oprašta od šampiona: Prvi pogledajte kako je Arena rasplakala Bonjaskog

> Spektakl u Areni završio porazom Cro Copa: Bonjasky izviždan i uplakan otišao u mirovinu!

Legenda svjetske kickboks scene, "Leteći gospodin" Remy Bonjasky doživio je jedan od najtežih trenutaka u karijeri. U suzama je napustio dvoranu i pred novinarima otvorio dušu.

Suci su mu u oproštajnoj borbi od velike karijere dodijelili pobjedu na opće iznenađenje gotovo ispunjene Arene koja nije prihvaćala ništa osim Mirkovog slavlja.

U razgovoru s ostalim borcima i trenerima doznali smo da su mišljenja o ishodu meča podijeljena, no većina je još prije sudačke odluke pobjedu upisala FIlipoviću.

Remy je bio bolji u prve dvije runde, Mirko je zasjao u trećoj i ostavio bolji ukupni dojam, a na odluku sudaca možda je utjecala i činjenica da je bivši prvak Bonjasky ovom borbom zaključio veliku karijeru.

I Nizozemac je kroz suze nakon pobjede priznao: "Možda je ovo bio poklon sudaca, ne znam, ali nisam zaslužio ove zvižduke".

Brestovac: Mislio sam da je Mirko pobijedio

Mirkov dugogodišnji sparing partner Mladen Brestovac, koji je ostvario sjajnu pobjedu u svom Glory debiju, rekao nam je:

"Mislio sam da je Mirko pobijedio. Ne znam što se dogodilo". Pretjeranu i ružnu reakciju publike nije želio komentirati.

Pokrajac: Mirko je za mene pobjednik

Poraz svog prijatelja iz publike je gledao i Igor Pokrajac, najbolji hrvatski UFC-ovac.

"Mirko je za mene pobjednik. Mislio sam da je pobijedio. Nisam kompetentan za ocjenjivanje, ali pratili smo tijek borbe i prema našim rezultatima, mislili smo da je Mirko pobijedio", rekao nam je Poki.

Zovko: Bio bih sretan s još jednom rundom

Cro Copov menadžer i producent već treće njegove borbe u Areni, Orsat Zovko na pressici se nakon turnira pojavio bez svog borca. Na pitanje gdje je Mirko, nije dao odgovor već je rekao:

"Mirko je bio jako razočaran. Žao mi je što nije s nama".

Na pitanje o ishodu borbe, Zovko je dodao: "Bio bih sretan da su suci odlučili dati još jednu rundu. Što se tiče publike, Remy je legenda i trebali su ga ispratiti srdačnije".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara