Šuker: Jamčim vam da nema korupcije među sucima!

Šuker: Jamčim vam da nema korupcije među sucima!

Foto: Ante Čizmić / Cropix

DAVOR ŠUKER posljednjih je tjedana vrlo zaposlen. Nakon proslave stogodišnjice Hrvatskog nogometnog saveza i posjeta čelnika UEFA-e i FIFA-e, bacio se na spašavanje onog što se spasiti da u hrvatskom nogometu.

Uvođenje reda u HNL jedna je od glavnih misija HNS-a nakon što je i Michel Platini pred svijetom objavio kako postoji sumnja u regularnost hrvatskog prvenstva. Jedan od glavnih uzroka takvih izjava je i korupcijski skandal od prije godinu dana kada su "pali" čelnici sudačke organizacije Željko Širić i Stjepan Djedović, uhićeni zbog primanja mita za "pošteno suđenje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok dvojac iščekuje početak procesa, u HNS-u traže način kako da saniraju posljedice najvećeg skandala u povijesti, a da pritom ne diraju sudačku organizaciju u kojoj i danas djeluju isti oni preko kojih su Širić i Djedović utjecali na ishode utakmica.

"Sudačkih pogrešaka uvijek ima, i bit će ih. Jamčim vam da među našim sucima ne postoji korupcija", rekao je Šuker, koji se protivi pozivanju inozemnih sudaca, ideji koja se gotovo svake sezone iznova pojavljuje među hrvatskim prvoligašima.

Dok se Šuker zaklinje u poštenje sudačke organizacije, optuženik za namještanje Željko Širić u njoj i dalje demonstrira svoj silni utjecaj, unatoč suspenziji HNS-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara