Šuker, Štimac i braća Kovač zajedno protiv hrvatskih svećenika

Šuker, Štimac i braća Kovač zajedno protiv hrvatskih svećenika

Foto: Hina

NOGOMETNOM utakmicom između najuspješnije generacije hrvatske reprezentacije "Vatreni 1998." i nogometne reprezentacije hrvatskih svećenika, u utorak 26. svibnja u Sisku će biti obilježena 20. obljetnica svećeničke reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kako je na današnjoj konferencije za novinare u Sisačkoj biskupiji rekao biskup Vlado Košić, sav prihod s utakmice bit će iskorišten za Biskupijsku zakladu "Fra Bonifecije Ivan Pavletić", koja trenutačno stipendira 83 studenta s područja Sisačko-moslavačke županije.

Reprezentaciju "vatrenih" iz 1998. predvodit će prvi čovjek nogometnog saveza Davor Šuker, a pozvao je i bivšeg i sadašnjeg izbornika Igora Štimca i Niku Kovača...

"Sa 1600 klubova i 145.000 registriranih igrača, nogomet je najrazvijeniji i najorganiziraniji sport u Hrvatskoj. Zbog toga i naše reprezentacije, među kojima i svećenička, imaju zadaću da dostojno reprezentiraju našu zemlju. Predstojeća utakmica, iako naizgled revijalna, imat će i natjecateljski karakter. Među kandidatima za utakmicu su Dražen Ladić, braća Kovač, Tudor, Cvitanović, Šuker, Mamić i brojni drugi. Očekujemo da će se na utakmici pojaviti i njihov legendarni trener Miroslav Blažević", rekao je Srebrić.

Izbornik svečeničke reprezentacije vlč. Krešimir Žinić, napomenuo je kako je mnogo razloga da se utakmica odigra u Sisku. Ovdje je prije 20 godina, u još ratno vrijeme, odigrana prva utakmica svećeničke reprezentacije Hrvatske s istovrsnom reprezentacijom Austrije, u kojoj su naši svećenici pobijedili 1:0. Nakon toga, svećenička je reprezentacije nastupila na devet europskih prvenstava.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara