Šuker potvrdio kandidaturu za Euro: "Želimo stadion kakav zaslužuje Top 10 reprezentacija svijeta"

Foto: Tonči Plazibat / Cropix

PREDSJEDNIK Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker iskoristio je večeru koju je za čelnike UEFA-e organizirao HNS kako bi potvrdio sudjelovanje Hrvatske u utrci za Eurom 2020. godine, koje će se održati u 13 europskih zemalja.

> Baldasar: Ideja o Euru u Splitu je smijurija! Spaladium Arenu istražuje USKOK, to je veći problem od Hajduka!

> Šuker i Jovanović grade stadion, Euro dolazi u Zagreb?

Šuker i Vrbanović dočekali su Platinija u "raju na Zemlji", kako je predsjednik HNS-a opisao Dubrovnik, domaćina UEFA Kongresa. Šuker je nastavio s nizom pohvala na račun Michela Platinija i njegove politike. Udobrovoljio ga je prije nego je službeno kandidirao Hrvatsku za domaćina Eura 2020.

"Mišljenja smo kako je ideja o 13 gradova domaćina Eura 2020. fantastična prilika manjim zemljama iskusiti tako veliki sportski događaj. Ne sumnjamo da će taj turnir biti veliki uspjeh. Iskoristio bih ovu priliku kako bih potvrdio da je Hrvatska također u zadanom roku ispunila prijavu za domaćinstvo Eura 2020. Učinit ćemo sve u svojoj moći kako bismo pokazali u svojoj kandidaturi da bi Hrvatska u svakom pogledu bila spremna ugostiti takav događaj. Nadamo se podršci Uefe, Europske komisije i hrvatske Vlade u ostvarenju našeg sna o izgradnji nacionalnog stadiona kakav zaslužuje Top 10 reprezentacija svijeta", rekao je Šuker.

"Na sjednici Izvršnog odbora Uefe u Dubrovniku bit će potvrđeni svi savezi koji su se prijavili za domaćinstvo Eura, nakon čega slijedi proces izrade kandidatura koje se Uefi trebaju predati u travnju 2014. godine. U listopadu će Uefa organizirati radionicu na kojoj će prijavljenim savezima uručiti dokumentaciju s uvjetima koje trebaju ispuniti država, grad, stadion i savez u svojoj kandidaturi. U tom razdoblju, čelnici Hrvatskog nogometnog saveza nastavit će razgovarati s nadležnim institucijama, neophodnim partnerima u planiranju kandidature za takav događaj. Ovisno o realnim financijskim i infrastrukturnim mogućnostima, Hrvatski nogometni savez će s ekspertima Vlade Republike Hrvatske donijeti konačnu odluku o kandidaturi za domaćinstvo Eura 2020. godine", stoji u priopćenju HNS-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara