Šuker udario po Mamiću: "Dinamo će snositi odgovornost zbog ishitrene suspenzije vaučera"

Šuker udario po Mamiću: "Dinamo će snositi odgovornost zbog ishitrene suspenzije vaučera"

Foto: HINA

"HNS je iznenađen ishitrenom odlukom Dinama kao organizatora utakmice visokog rizika o neprimjeni mjera vezanih za sustav kupnje ulaznica i kontrole ulaska gostujućih navijača." stoji u priopćenju Hrvatskog nogometnog saveza povodom jednostrane odluke Dinamovog izvršnog predsjednika o suspenziji vaučerizacije.

Ministar sporta Željko Jovanović za Index je odmah nakon Mamićeve objave rekao kako Ministarstvo kojem je na čelu, traži hitnu reakciju HNS-a na ovaj Mamićev čin, kojim je minirao zajedničku akciju Saveza i Ministarstava sporta, unutarnjih poslova i pravosuđa, dakle Vlade Republike Hrvatske.

Iz Hiltona su poručili:

"HNS ističe kako je svaki klub kao organizator utakmice odgovoran za svoje postupke u odnosu na pravila postavljena od strane nadležnih državnih institucija i Hrvatskog nogometnog saveza te da snosi odgovornost za posljedice svojih odluka kada je u pitanju (ne)provođenje zadanih mjera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
HNS je i dalje uvjeren kako se samo strogom i dosljednom primjenom propisa i odgovarajućih preventivnih mjera nadležnih tijela mogu rješavati problemi kao što su huliganizam i nasilje u sportu. Navedene mjere postoje s razlogom i HNS očekuje od klubova da budu saveznici u provođenju istih kako bi se iskorijenio problem nereda na sportskim borilištima.

Ovim putem pozivamo i sve navijačke skupine da svojim korektnim i pozitivnim ponašanjem, navijanjem i komunikacijom osiguraju odgovarajuću pozornicu nogometašima kako bi nogomet bio u prvom planu. Pune tribine bez incidenata, bez neprimjerenog ponašanja i nereda, bez rasizma i diskriminacije, krunski su cilj svih čimbenika u hrvatskom nogometu, od Hrvatskog nogometnog saveza i klubova preko navijačkih skupina, javnosti i medija do Vlade RH i društva u cjelini."
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara