Šukerova bajka: Kandidatura za Euro i Messi na Maksimiru!?

Šukerova bajka: Kandidatura za Euro i Messi na Maksimiru!?

Foto: Ante Čizmić / Cropix

RAZLETJELO se vodstvo HNS-a proteklih dana po svijetu. Dok Damir Vrbanović organizira svečanost proslave stogodišnjice HNS-a i brine o rasporedu uvaženih gostiju iz Fife i Uefe, Šuker je bio na izvidnici u Sao Paolu. Kada su se našli u Zagrebu, krenule su priče o velikim projektima. Kandidatura Zagreba za Euro 2020., koji će se igrati u 13 gradova, i sporazum s agencijom koja dogovara utakmice reprezentacije Argentine. Ovo je još u razini špekulacije i želje Argentinca hrvatskih korijena Toma Novaka, vlasnika tvrtke X Sports Worldwide, koja ima prava prodaje prijateljskih utakmica Messija i družine. Prijateljska utakmica Hrvatske i Argentine bila bi samo dio projekta suradnje Zagreba i Buenos Airesa, što je Novak predložio ministarstvu kulture i sporta. Slavio bi se ulazak u EU . Dok čekamo odgovor iz ureda koji su involvirani u ovu priču, vratili smo se na temu kandidature za Euro.

"Ono što nam ovog momenta ostaje za provjeriti jest sustav natjecanja i uvjete koje bi domaćini morali ispunjavati. Međutim, na prvu ruku moramo reći da je Hrvatski nogometni savez zainteresiran da u jednom gradu bude domaćin jedne skupine i sigurno da ćemo podnijeti kandidaturu onda kada će Izvršni komitet UEFE zauzeti svoj definitivan stav po pitanju Eura", kaže Vrbanović.

Vrbanović očekuje pozitivan ishod, prođe li Uefin plan raspačavanja Eura.

"Smatramo da je Hrvatska nakon one neslavne avanture domaćinstva s Mađarima zaslužila novu šansu i da bi to bio melem na ranu. Zaslužujemo da na ovim prostorima jedna država bude domaćin jednog takvog natjecanja", rekao je Vrbanović.

Prema informacijama iz Nyona za sada bi samo glavni gradovi bili u igri za domaćinstva, ali prostor za lobiranje postoji.

"Za sada se raspolaže s informacijama da bi to prvenstveno trebali biti glavni gradovi, međutim, naravno da ćemo pričekati odluku UEFE  i kada onda bude obznanjena, mi ćemo se tome prilagoditi. Pretpostavljam da ipak u igri neće samo biti glavni gradovi jer Europa u mnogim gradovima koji nisu glavni ima fantastične stadione"

Stadion je krucijalni problem Hrvatske

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Upravo zato što se do 2020. godine stadion može sagraditi bez problema! Budimo pošteni, do 2020. godine možemo napraviti novi stadion! Nadam se da ćemo do tada izaći iz recesije. Može se i adaptirati jedan od postojećih. Međutim, onog momenta kada bismo dobili kandidaturu, vrlo lako bi donijeli odluku i o mjestu gdje će se igrati", naglašava Vrbanović.

Michel Platini i Sepp Blatter stižu na proslavu HNS-a. Sve im je prilagođeno, proslava će se održati u vrijeme kada Dinamo igra posljednju utakmicu u Ligi prvaka ove sezone. Malo nezgodno.

"Velika je privilegija što dolaze glavni ljudi Uefe i Fife. Oni dolaze privatnim avionom na sam dan održavanja Akademije u Hrvatskom narodnom kazalištu i to doživljavamo kao jednu veliku privilegiju, ali i izraz poštovanja prema Hrvatskom nogometnom savezu i njegovom mjestu u europskom i svjetskom nogometu"

"Ako Platini i Blatter kojim slučajem žele na Dinamo, mi ćemo im vrlo rado ponuditi. Sigurno je da Platini ne može jer on već u 10 sati ide avionom natrag za Nyon. Moram reći da je Platini doista pokazao benevolentnost i želju da dođe na Akademiju obzirom da sljedeći dan ima Izvršni odbor UEFE"

 

Kao bivši direktor kluba iz Maksimira, Vrbanović je poželio Dinamu prvi bod.

"Ne znam, Dinamo će pobijediti sigurno. Nadam se ne kijevski. Mislim, nadam da se i duboko vjerujem da će nam se poklopiti zvijezde i da će naš zagrebački Dinamo osvojiti prve bodove i naravno, postići taj famozni gol, iako bih se ja jako veselio da osvoji bod i bez pogotka!"

Sljedeći rođendan vrhuška HNS-a trebala bi dočekati i na novoj lokaciji. Iz Rusanove 13 Šuker i društvo preselit će se u Radničku ulicu, poviše hotela Hilton.

"Ništa spektakularno. Radi se na jednom projektu koji je ovog časa poslovno doista isplativ. Mi koristimo ova teška vremena za tržište nekretnina kako  bismo ono što smo obećali i što nam je neminovnost u radu Hrvatskog nogometnog saveza, a to je preseljenje u nove prostore, iskoristili upravo sada. Spletom okolnosti i pozitivnim i kvalitetnim odnosom s našom bankom došli smo u poziciju da zaključimo jedan vrlo interesantan financijski aranžman i dakle kupimo poslovni prostor. To još nije završeno, radit ćemo sljedećih mjesec dana, li cilj nam je da useljenje i uređenje okončamo do sredine trećeg mjeseca", zaključuje izvršni predsjednik HNS-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara