Šupraha priveden! Član Šukerove vlade nakon utakmice bio je i pijan

Foto: Hina

ALOJZIJE ŠUPRAHA, član nogometne vlade HNS-a, priveden je na splitski prekršajni sud u Splitu zbog remećenja javnog reda i mira nakon utakmice finala juniorskog kupa u Dugopolju. Šupraha, koji je nedavno uvjerljivo pobijedio Brbića u nadmetanju za stolicu u IO-u HNS-a,  čime je Hajduk ostao bez predstavništva u najvažnijem nogometnom tijelu, presreo je pola sata nakon utakmice predsjednika Hajduka, i prema njegovim riječima pogodio ga šakom u glavu. "Trabunjao je nešto o orjunašima i Torcidi. Nakon udarca morao sam na hitnu", rekao nam je sinoć potreseni Hajdukov predsjednik.

Šupraha je sinoć uhićen uz optužni prijedlog zbog remećenja javnog reda i mira. Splitska policija nije mu "sudila" i prema Zakonu o navijačima. Predsjedniku županijskog saveza i nekadašnjem sucu u krvi je, naime, izmjereno 0,54 promila alkohola u krvi. Prema članku 4. sr. 1 navedenog zakona, dolazak i boravak na sportskom igralištu u alkoholiziranom stanju (preko 0,50 g/kg) smatra se protupravnim ponašanjem u razdoblju od polaska do povratka s nogometnog natjecanja.

Šupraha je sinoć ugasio mobitel, a nije ga upalio niti danas poslijepodne. Na sudu je, doznaje Index, Šupraha negirao da je udario Brbića. Njegov odvjetnik Jadran Franceschi predložio je pregledavanje snimke iz restorana u blizi mjesta incidenta, na kojoj bi se trebale vidjeti okolnosti događaja. Šupraha navodno ima i svjedoka koji će posvjedočiti da nije udario Brbića.

Šupraha: Nemam ništa protiv Brbića

Šupraha je za Hinu kazao kako se sada vodi sudski postupak, te da je njegov branitelj sudu predložio dokaze kojima želi pokazati da se događaj nije odigrao onako kako piše u optužnom prijedlogu.

"Protiv Brbića nemam ništa. Žao mi je da sam doveden u taj kontakt", kratko je rekao Šupraha.

Postupak se nastavlja 26. lipnja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara