Svjetske naslovnice: Traži se Ancelottijev nasljednik

Svjetske naslovnice: Traži se Ancelottijev nasljednik

Foto: Marca, Mundo Deportivo, Guardian, The Sun, Mirror, Gazzetta

U NAŠOJ redovnoj rubrici, svakodnevno vas vodimo na brzinski "let oko svijeta". Pogledajte što nude sportske naslovnice najvećih europskih i svjetskih medija. Vremena je malo, a događaja puno, stoga vas Index Sport svakog jutra informira u pet minuta.

Top teme: Ancelotti, Sterling i Xavi

U petak, 22. svibnja glavna tema u svim engleskim medijima jest "rat", kako ga opisuje Guardian, između Liverpoola i menadžera Raheema Sterlinga.

Aidy Ward poručio je prije sastanka na kojem se trebalo raspravljati o Sterlingovom ostanku na Anfieldu kako njegov klijent "neće produljiti ugovor pa čak i da mu Liverpool ponudi 700, 800 ili 900.000 funti tjedno". Osim što je prekrižio bilo kakvu ponudu Liverpoola, Ward je poručio legendi kluba Jamieu Carragheru da je "glupan". Sterlingovo "ne" i Wardovo arogantno ponašanje izazvalo je reakciju kod uprave Liverpoola, koja je otkazala sastanak s igračem i njegovim menadžerom.

Sun javlja da "Carstvo uzvraća udarac", dok na Mirrorovoj naslovnici velikim slovima piše: "Raspad sistema".

I dok se Englezi bave Sterlingom, Španjolci igraju svoju najdražu igru - traže novog trenera Reala.

"Klopp, Benitez... ili Ancelotti", stoji na naslovnici Marce.

Ancelotti se vraća u Milan, Xavi se oprašta od Barce

Mundo Deportivo piše o rastanku Xavija i Barcelone, ali ujedno i donosi priču o njegovom nasljedniku Ilkayju Gundoganu koji je prošao liječnički pregled i spreman je potpisati ugovor s katalonskim divom.

Talijanska Gazzetta dello Sport piše o sudbini Carla Ancelottija, navodeći kako je Silvio Berlusconi nagovorio Don Carla da se vrati u Milan.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara