Svjetski hokej u Zagrebu! Medveščaku podrška i od Obame, trener otkrio taktiku za moćne Ruse

Foto: Guliver Image/Getty Images

VELIKI dan za Medveščak. Od 17:15, u Ledenoj dvorani, otvaraju novo poglavlje svoje 52-godišnje povijesti. Svjetski hokej došao je u Zagreb, sa svitom ruskih novinara koji prate CSKA, prvu "armiju" kojoj će se Medvjedi suprotstaviti u KHL-u. Medvjede je pogurao i Obama, čiji je dolazak u Rusiji na dogovor za rat u Siriji, izazvao prometni kolaps, pa CSKA u Zagreb stiže na dan utakmice! Trener Medveščaka Mark French otkrio je taktiku za prvu utakmicu i poručio da je jako bitno da njegovi igrači ostanu mirni kada upiju atmosferu s tribina.

Ulaznice su rasprodane, Ledenu čeka spektakl.

Navijači su igračima Medveščaka poslali pismo uoči početka sezone u kojoj od njih očekuju samo jedno; da budu borci kao i proteklih godina. "Zajedno možemo do velikih stvari", poruka je koja je dala dodatan impuls Gojanovićevom društvu.

Posljednje vijesti uoči susreta pratite na Indexovoj temi.

CSKA ima godišnji budžet nevjerojatnih 70 milijuna eura.

S prosjekom od 28,39 godina "Medvjedi" su treća najstarija momčad lige. Nisu samo iskusni hokejaši Medveščaka, već su i teški. Jedina su momčad u ligi koja u prosjeku ima više od 90 kg.

Medveščak je i najjeftinija momčad druge najjača lige na svijetu. Ilja Kovaljčuk, hokejaš SKA, je najskuplji u ligi. Godišnje u Saint Petersburgu zaradi 11,2 milijuna eura, što je za 1,2 milijuna više od cijelog budžeta Medveščaka.

Dodajmo i da su čelnici Medveščaka odlučili smanjiti led na američke dimenzije kako bi imali prednost protiv ostalih momčadi koje će igrati na uobičajenim europskim dimenzijama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara