Svjetski mediji se raspisali o budućem Messiju - Alenu Haliloviću

Foto:Hina

GOAL.COM: "Minijaturni Messi: Dinamov wunderkind potpisao za Barcelonu. Nije ni čudo što su Real i Manchester također pratili talentiranog Dinamovog nogometaša. Barca je bila brža i uspjela je nagovoriti Alena na dolazak''.

Marca: ''Barca objavila transfer Halilovića''
 
Ovo su samo neki od naslova na na svjetskim portalima koji su jutros prenijeli vijest i objavili opširne tekstove o transferu 17-godišnjeg Alena Halilovića iz Dinama u Barcelonu, opisujući njegove kvalitete i analizirajući usporedbe sa Lionelom Messijom.
Sama Barcelona je na svojoj službenoj stranici objavila da je transfer težak 2,2 milijuna eura, ali da će se povećavati sukladno s Halilovićevim napretkom i eventualnom ulaskom u prvu momčad.
 
 U tekstovima se Halilovića opisuje kao "hrvatsko čudo od djeteta", "balkanskog Messija", ili "malog Messija". Uspoređuju ga i sa Davidom Silvom, Arjenom Robbenom, Andresom Iniestom i Lukom Modrićem. No, usporedba sa Modrićem, pišu internetski portali, više se temelji na izgledu, oboje su lagane građe i imaju plavu kosu, ali su po načinu igre različiti tipovi nogometaša.
Iako postoje očite igračke sličnosti sa Messijem, većina izbjegava upotrebljavati njegovo ime u istoj rečenici s argentinskim čarobnjakom.
 
 Halilović je debitirao za Dinamo sa 16 godina i ubrzo je stekao reputaciju jedne od najvećih nada europskog nogometa, a pažnju velikih europskih klubova privukao je kad mu je bilo samo 14 godina. Osim Barcelone, za njega su se zanimali Manchester City, Arsenal, Manchester United, Real Madrid i Tottenham.
 
Halilović ima odličan osjećaj za utrčavanje u prazan prostor što se u "totalnom nogometu" posebno cijeni, kao i kod klubova koji igraju "tiki-taku", kao što to čini Barcelona. On ima kvalitete koje posjeduju samo najbolji svjetski napadači, a to je da lakoćom prolazi braniče u prostoru na 30-ak metara od gola, pišu portali.
 
 Svjetski internetski portali zaključuju kako je Barca dobila igrača s velikim potencijalom koji bi se mogao razviti u napadača svjetske klase. No, ako Halilović želi uspjeti na Camp Nou, Barca zna da ga mora osloboditi pritiska javnosti i zato će na početku igrati u B momčadi koja nastupa u drugoj španjolskoj ligi.

 

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara