Tajlanđanin ponudio milijardu eura za Milan, Berlusconi odbio

Tajlanđanin ponudio milijardu eura za Milan, Berlusconi odbio

Foto: AC Milan

TAJLANDSKI poduzetnik Bee Taechaubol ponudio je nevjerojatnih milijardu eura za većinski paket dionica talijanskog nogometnog velikana Milana, no vlasnik kluba, bivši talijanski premijer, Silvio Berlusconi odbio je ponudu.

Taechaubol je prije nekoliko mjeseci ponudio 900 milijuna eura, a potom i milijardu eura za 'Rossonere' no obje njegove ponude su završile u košu. Taechaubol za sada šuti, no oglasila se Berlusonijeva kompanija Fininvest.

"Fininvest nije zainteresiran za prodaju većinskog paketa dionica. Bilo je mnogo interesenata za kupovinu kluba, no još jednom demantirao postojanje razgovora oko prodaje kluba."

Taechaubol je izvršni direktor Prime Company Limited, te suvlasnik nogometne Global Legends Series (GLS) koja promovira nogomet u Aziji. GLS okuplja brojne svjetske nogometne legende koje će odigrati četiri utakmice u četiri azijska grada. Na prvoj utakmici u Bangkoku nastupio je i predsjednik Hrvastkog nogometnog saveza (HNS) Davor Šuker.

Milan se trenutačno nalazi na 11. mjestu Serie A sa čak 24 boda manje od lidera Juventusa. Usprkos očajnim rezultatima koje bilježi u zadnje vrijeme, Milan je prema podacima američkog magazina Forbes osmi najvredniji nogometni klub na svijetu, a njegova vrijednost je procijenjena na 750 milijuna eura. Najvrijedniji klub na svijetu je Real Madrid koji je vrijedi 2.6 milijardi eura.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara