Talijani prisvojili Cernogoraza: "Njegovo zlato je napola naše, zašto uopće nastupa za Hrvate?"

Foto: Screenshot; La Repubblica.it, Drago Sopta/Cropix

"CERNOGORAZ, zlatni polutalijan: 'Ne znam zašto nastupam za Hrvatsku'", vrišti naslov talijanske La Repubblice koja je objavila tekst u kojem stoji da je osvajač drugog olimpijskog zlata za Hrvatsku u Londonu, Giovanni Cernogoraz, ustvari - Talijan.

> Novigrad dočekao svog olimpijskog pobjednika: "Neka pati koga smeta, Gianni je prvak svijeta!"

Talijanski novinari došli su do tog zaključka na temelju Cernogorazovih riječi kako mu ne treba prevoditelj za razgovor s Talijanima jer tečno priča njihov jezik.

"Otkriće da je Cernogoraz Talijan doznali smo na novinskoj konferenciji kada je olimpijski prvak rekao da mu ne treba prevoditelj s talijanskog na hrvatski", piše u tekstu Repubblice.

"Zašto se čudite", upitao je talijanske novinare Cernogoraz.

"Pa ja sam Talijan, ne samo etnički, nego i po narodnosti i državljanstvu", prenose Cernogorazove riječi Talijani.Naravno,odmah je uslijedilo pitanje zašto nastupa pod hrvatskom, a ne talijanskom zastavom...

"Dobro pitanje. Iskreno, ne znam ni sam. Kad sam počeo trenirati upisao sam se u hrvatski klub, a s time i u Hrvatski streljački savez. Mislio sam to promijeniti, ali nisam ništa na kraju učinio", ispričao je Cernogoraz.

Na kraju teksta Talijani daju zaključak ovoj priči:

"Ako je suditi prema Giovannijevom pogledu prema talijanskoj trobojnici koja je bila omotana oko Fabbrizijeva vrata, onda je njegova zlatna medalja, druga za Hrvatsku u Londonu, jednim dijelom i naša", za kraj će Talijani.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara