Tata Tomljanović objasnio: Danas o Ajli pišu kao da je Ronaldo, a deset godina nitko ne pita kako smo

Tata Tomljanović objasnio: Danas o Ajli pišu kao da je Ronaldo, a deset godina nitko ne pita kako smo

Foto: Facebook  

AJLA TOMLJANOVIĆ definitivno napušta hrvatski tenis. Informacija zvuči paradoksalno, jer najbolja hrvatska tenisačica, 56. na svjetskoj rang listi, karijeru od 13. godine gradi u Americi. Zato njezina obitelj ne vidi ništa sporno u odluci da prihvati putovnicu Australije i Ajli omogući još bolje uvjete za rad. O odnosu s HTS-om dovoljno govori činjenica da se Tomljanovići nisu osjećali dužni ni obavijestiti ih o svojoj odluci. Do javnosti su objašnjenja ipak stigla. Prekasno ili ne, Tomljanoviće ni to ne brine. Nema ljutnje spreman HTS-a. tvrdi Ajla, jer "sam svjesna što HTS jest". To je tvrdnja koja govori sve. Detalje je u razgovoru za HRT ponudio i otac Ratko Tomljanović, proslavljeni hrvatski rukometaš i zlatni olimpijac iz Atlante.

"Ajla je dobila boravište u Australiji, a postupak za rješavanje putovnice je u tijeku. Čim bude gotov, Ajla može nastupati za Australiju. Malo mi je smiješno da se o Ajli u posljednja tri, četiri dana piše kao da je u pitanju Ronaldo, pune su je novine. Deset godina nitko nas nije pitao gdje smo ni kako smo. Sve što je Ajla napravila, napravila je sama"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stvar je vrlo jednostavna, Ajla je došla do jednog nivoa, a da bi dosegnula sljedeći, treba oko nje stvoriti pravu ekipu i uvjete. Australija nam je uskočila s izvrsnom ponudom za ispunjavanje tih uvjeta"

Kako je uopće došlo do te ponude?

"Napravio sam sve da Ajla dobije sjajne uvjete. Pojavila se mogućnost da Ajla zaigra za Australiju, mi smo je podržali i nimalo ne žalimo. Mogli smo tražiti i američko državljanstvo, ali ovo je stiglo spontano. Ovo nije odluka protiv HTS-a niti ima ikakve veze s hrvatskim tenisom. Jednostavno, Australci su nam dali sjajne uvjete, a to nam je najbitnije. Ništa ne zamjeramo HTS-u. Nije bitno jesu li mogli više napraviti za Ajlu. Naš odlazak nema veze ni s izbornicom Ivom Majoli"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara