Tomić igra na škrge, ali navijačima odgovara punim plućima: A što bi rekli da nisam zabio?

Foto: Cropix / A. Fevzer

PRKOSNO je Jasmin Repeša danas stao pred istu kameru u koju se jučer ispričavao zbog ružnog poraza od Španjolske. Hrvatska je jedva, zapravo i vrlo slučajno, dobila Gruziju, no veliki bi impuls za ovu generaciju mogao biti što je jedna napeta završnica konačno otišla na njihovu stranu. Bilo je puno propusta u oba pravca, no Repeša vjeruje da ovom pobjedom Eurobasket tek počinje.

"Željom i voljom smo zaslužili smo pobjedu. Istina, dogodila se u završnici vrlo neizvjesne utakmice, no bitno je su dečki pokazali da ovdje nisu slučajno. Nadam se da je ovo početak Eurobasketa za nas"

Pobjeda je oslobodila golemu frustraciju, čak i ljutnju igrača zbog komentara na njihovo jučerašnje izdanje.

"Znamo zašto smo ovdje došli. Dečki su pod velikim stresom, očekivanja su velika. Gledam govor tijela svih igrača i ekipa, neki izgube i idu dalje kao da ništa nije dogodilo. Čini mi se da naši igrači to najteže proživljavaju od svih"

Već je Repeša izašao iz kadra, kada je shvatio da nije poslao novu, prepravljenu poruku navijačima.

"Nećemo vas iznevjeriti. Zadnja četvrtina protiv Španjolske bila je epizoda. Imamo znanje i volju za nešto ozbiljnije na Eurobasketu"

Za to će nam trebati agresivnija obrana i puno pametnija igra u napadu. Danas je Hrvatskoj samo ulazilo ono što jučer, u sveopćem soliranju nije. Pobijedili smo u zadnjem napadu, pet sekundi do kraja, košem Ante Tomića iz praktički nemoguće pozicije, iako je njegova situacija trebala biti izrađena.

"Znali smo da im treba faul do bonusa i oni su ga brzo napravili. Odlučili smo se za pick and roll Tomića i Drapera", kaže Repeša.

Ante Tomić jedva je dočekao da pita:

"A što bi navijači rekli da nisam zabio?"

Draper: Morali smo ovo dobiti srcem

Susretljiviji je, a i na terenu konkretniji, bio Didi Draper.

"Nakon Španjolske, morali smo izaći na teren i dobiti srcem. Trebala nam je samo jedna ovakve pobjeda"

Sve vijesti s Eurobasketa pratite na Indexovoj temi: 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara