Torcidina poruka Srni podijelila navijače Hajduka

Torcidina poruka Srni podijelila navijače Hajduka

Foto: Hina, fotomontaža/Index

NAVIJAČE Hajduka podijelilo je posljednje priopćenje Torcide u kojem, među ostalim, stoji:

"...poseban pozdrav našem kapetanu, koji je se pravi blesav i svojim jeftinim izjavama pokušava skinuti bilo kakvu odgovornost sa sebe. Da si stvarno želio pomoći, mogao si koristeći svoj položaj sve ove godine progovoriti o problemima hrvatskog nogometa, ali umjesto djelovanja i posredovanja u rješavanju tih problema, izabrao si zabijanje glave u pijesak kao i većina tvojih suigrača (čast iznimkama). Svojim pasivnim držanjem podržao si sve što HNS godinama radi. Sudjelovao si u stvaranju "repke" pa sad igraj u "repki" i uživaj u atmosferi koju si stvorio. Ne uzimaj Hajduk u usta, jer nisi dostojan toga. Mi ćemo ovaj rat sa HNS-om dobiti, na svoj način. Samo će trajati duže".

> Torcida poručila Srni: Mogao si pomoći, a sada uživaj u atmosferi koju si stvorio

Torcida, dakle, optužuje Darija Srnu za šutnju, ignoriranje svih problema u hrvatskom nogometu, ali javili su se navijači koji ne misle tako. Oni smatraju da je nekadašnje hajdučko srce napravilo koliko je moglo, a pozdravljaju i njegov posljednji javni nastup u kojem je poručio HNS-u da bi Hrvatska protiv Italije trebala igrati na Poljudu.

"Mislim da nitko od vas (nas) nije dostojan stavljati ime Darija Srne u ovaj kontekst i oduzimati mu njegov Hajduk. Na ostalom dijelu teksta svaka čast", napisao je jedan od navijača na Facebook profilu Torcide, dok je drugi dodao.

"Srna bi se trebao odreći karijere, dok cijela Dalmacija daje glas Mamiću (Kolindi). Jadno i licemjerno".

"Darijo svojim igrama u reprezentaciji ostavlja srce na terenu. Bezrezervno! Zaboravljate koliko je on uložio sebe u promidžbu Dalmacije, Hajduka i Hrvatske. Od nogometne opreme do novčanih donacijama bolnicama o kojima nerado govori. Hajduku za rođendan želio je pokloniti spektakl, sraz sa Šahtarom, ali vrijeme nije bilo naklono. Omogućio je Hajdukovim tićima da budu dio kvalitetnog turnira u Donetsku. Dao Bog da ovi današnji igrači Hajduka imaju u sebi barem dio njegove borbenosti, žara i požrtvovnosti kojima je u bilom dresu osvajao srca navijača...", napisala je navijačica.

Bilo je komentara i na službenom profilu Index Sporta.

"Imam iskaznicu Torcide od '83... ovi što ovako govore i pišu protiv jednog od najboljih igrača u povijesti i momka koji je svima cijeli život davao i koji ima veliko srce nisu niti Torcida niti oni predstavljaju većinu".

Suba heroj

U moru komentara, što argumentiranih, a što malo manje argumentiranih, hvali se prvi vratar reprezentacije Danijel Subašić, koji je, podsjećamo, javno stao u obranu navijača."Samo u Hrvatskoj tiraju ljude sa stadiona. Žalosno. Nogomet se igra zbog navijača, zbog huka s tribina, zvižduka, pljeska...", napisao je Subašić na Twitteru nakon neodigranog derbija Dinama i Hajduka na Maksimiru.

"Kapa dolje Subašiću koji nije šutio i kapa dolje Jelaviću koji je radije otišao nego bio dio tog cirkusa!", napisao je jedan navijača.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara