Transparency International piše HNS-u: Zaštitite hrvatski nogomet od manipuliranja i namještanja

Transparency International piše HNS-u: Zaštitite hrvatski nogomet od manipuliranja i namještanja

Foto: Hina

KORUPCIJA U FIFA-i pokazuje da je nogomet izložen velikim koruptivnim rizicima. Mito i korupcija u nogometu pokopavsju temeljne društvene vrijednosti, objavio je Transparency International Hrvatska nakon današnjih potresnih uhićenja u FIFA-i.

> NAJVEĆA NOGOMETNA KRIZA: U tijeku uhićenja moćnika u FIFA-i, sumnja se da su primali mito proteklih 25 godina!

Zbog sumnje u višegodišnje primanje mita i korupciju uhićeni su vodeći pojedinci krovne nogometne organizacije u Švicarskoj.

Ovom prilikom Transparency International Hrvatska apelira na vodstvo Hrvatskog nogometnog saveza da zaštititi integritet i poštenje svih aktera uključenih i u hrvatski nogomet. Podsjećamo da je Hrvatski olimpijski odbor još u travnju obećao otvoriti besplatnu antikorupcijsku liniju kako bi se prijavile i otkrile manipulacije i korupcija, a zaštitio sport kao takav. Obećanje do danas nije ispunjeno.

"Zaštite hrvatski nogomet i sport u cjelini od podmićivanja, manipuliranja, namještanja rezultata, trgovanja igračima i korištenja nedopuštenih sredstava. Da bi se spoznali stvarni razmjeri nedostataka integriteta u sportu prikupite stvarne podatke i prevenirajte buduća neprihvatljiva djelovanja.

U procesu stvaranja pozitivnih društvenih vrijednosti sport, a pogotovo nogomet je važno područje koje okupira mnoge generacije. Sportski akteri dužni su učiniti sve kako pobjede ne bi postale važnije od same igre. Rezultati u sportu moraju biti stvarna motivacija za razvoj zdravog društva u kojem kao aktivni građani živimo",  istaknula je Davorka Budimir, predsjednica TIH-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara