U Cannesu film o povijesti Mundijala sa Gerardom Depardieuom u glavnoj ulozi

Foto: Guliver Image/Getty Images

U NEDJELJU će na filmskom festivalu u Cannesu biti prikazan film 'Ujedinjena strast' koji govori o povijesti svjetskog nogometnog prvenstva i Međunarodne nogometne federacije (FIFA), a naslovne uloge imaju Gerard Depardieu i Tim Roth.
 
Slavni francuski glumac Depardieu tumačiti lik Julesa Rimeta, pokretača prvog Svjetskog nogometnog prvenstva 1930. i bivšeg predsjednika Fife, dok Roth glumi aktualnog predsjednika Fife Seppa Blattera. Navodno je Švicarac bio oduševljen kada je saznao kako će njegov lik tumačiti glumac koji se proslavio filmovima "Reservoir Dogs" i "Pakleni Šund".
 
Depardieu se kao dječak okušao kao golman, a potom je postao ljubitelj ovog sporta.
 
"Nogomet volim dugo vremena. On je odličan način da se djeca sklone s ulica u opasnim područjuma. Ova igra je i drugi oblik inteligencije, novi jezik, posebna kultura. Kada niste akademski uključeni u društvo, kao što je kod mene slučaj, sport često može biti način pridobijanja poštovanja," kazao je Depardieu iza kojeg je više od 100 snimljenih filmova.
 
Film je sniman u Francuskoj, ali i na lokacijama u Azerbejdžanu i Brazilu. Projekciji filma u nedjelju bi trebao prisustvovati i Blatter.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara