U pitanju je - milijarda! Šuker računa i moli navijače za mir: "Ruku pod ruku idemo do Brazila"

U pitanju je - milijarda! Šuker računa i moli navijače za mir:  "Ruku pod ruku idemo do Brazila"

Foto: Hina 

DAVOR ŠUKER svjestan je da bez Brazila neće do kraja odraditi predsjednički mandat. Poslovično štedljivi predsjednik zato je u Reykjaviku igračima obećao dobre premije i dao tu vijest oglasiti putem glasnogovornika saveza. Nisu to ništa izdašnije premijer od onih koje je igračima za Istanbul dao Vlatko Marković, ali razlika je u načinu. Šuker zna da o dvije utakmice ovisi njegov posao i kako tvri, egzistencija saveza, pa je izračunao da se više isplati "isprsiti" se sada, nego plakati kasnije.

Smatra da je time svoju ulogu obavio, iako igračima ne treba veći motiv od činjenice da možda više nikada neće imati šansu zaigrati na SP-u. U Reykjaviku premijer nisu zaradili, a predsjednik Šuker, iako je bio kratak, puno je rekao. "Neću ništa komentirati sada. Sve ću reći u utorak"

Šuker je nekada žicao premije kod Vidoševića 

Po dolasku u Zagreb, predsjednik koji je i kao igrač bio prvoborac za premije (zanimljivo, nakon Eura '96. i kod ondašnjeg predsjednika Nadana Vidošević) odradio je drugu točku s popisa zadataka; uputio je apel navijačima da Maksimir napune tijelima i pozitivom.

Zna kakva je tamo atmosfera vladala tijekom kvalifikacija, a ovi igrači to nisu spremni podnijeti.

Priznao je to po povratku iz Reykjavika i Dario Srna.

"Zašto smo u krizi? Više je razloga, loši rezultati, pad samopouzdanja i kritike... Bole nas kritike. Sada nam treba prava atmosfera na Maksimiru", kaže Srna, koji bi volio da ga se kao kapetana pamti i po još jednom SP-u, a ne samo borbi za premije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo je on zaustavio Šukera koji je po dolasku na mjesto predsjednika ukinuo dnevnice i zatvorio račune po šankovima hotela. No, podjela premija za plasman za SP ostala je u omjeru 60:40, u korist saveza.

Utakmica na SP-u vrijedi za gospodarstvo više od 40 milijuna kuna

Za utakmicu s Islandom prodano, izvijestio je Šuker, devet tisuća ulaznica

"Molim vas, dođite. Bodrite nas od prve minute. Vaša podrška nam treba jer ćemo tako lakše doći do onoga o čemu svi sanjamo! Znamo da možemo igrati bolje i da vi s pravom očekujete više, ali idemo u utorak, ruku pod ruku zakoračiti u Brazil", rekao je Šuker na Plesu.

Plasman na SP HNS-u donosi 9,5 milijuna eura, dok četvrtfinale vrijedi dodatnih 18,9 milijuna eura. Tu su jasno i sponzori, prihodi marketinga...

Jasno je da utakmice imaju puno veću ekonomsku vrijednost; prema nekim studijama svaka utakmica Hrvatske na Euru u Austriji donijela je hrvatskom gospodarstvu više od 40 milijuna eura, a ukupno više od milijardu kuna na tom prvenstvu. Slično bi bilo i ako se Hrvatska plasira na Svjetsko prvenstvo. Jedno je već propustila i ostala bez fine ekonomske injekcije. 

>>> Ivo Iličević: Kovač me dva puta iznenadio 

>>> Igrači se boje Maksimira: Bole nas kritike! 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara