Ukić: Glupo je reći, ali sebi smo najveća nepoznanica

Foto: Getty images

ROKO UKIĆ najavio je predstojeće Europsko prvenstvo u košarki, koji je na rasporedu od 4. do 22. rujna.

"Možda će nekima izgledati čudno ako kažem kako smo sami sebi najveća nepoznanica, ali to je činjenica. Bili smo vrlo slabi u pripremnim utakmicama, ali kako prolazi vrijeme izgledamo sve bolje. Na budemo li nastavili tim smjerom u Sloveniji se nemamo čemu nadati", rekao je Ukić.

"Talenta imamo, ali ako to ne potvrdimo to u igri onda to ništa ne vrijedi, uzalud nam imena i prezimena i veliki klubovi . Svaka će utakmica biti velika bitka, zato moramo iskazati veliku borbenost, biti jedna duša i tijelo, onda nam neće nitko imati što zamjeriti pa ni mi sami sebi", dodao je.

Hrvatska igra u jako teško skupini...

"Istina, puno je teža no što na prvi pogled mislili. Španjolska i Slovenija slove kao favoriti prvenstva, a Poljska i Gruzija, uopće ne izgledaju loše, naprotiv, imaju nekoliko odličnih igrača . S druge strane, zna se da protiv uvjetno rečeno slabijih nekad znamo zabrljati", spremno će.

"Ali ako mislimo kukati, a ne igrati, onda ne možemo računati na dobar ishod na Europskom prvenstvu. Ne bude li dovoljno pozitivne energije u kombinaciji s dobrom igrom, nećemo proći ni u drugi krug", za kraj će Roko Ukić.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara