Ukrajinci prijete Putinu: U slučaju invazije, tražit ćemo od FIFA-e da Rusiju izbaci sa SP-a u Brazilu!

Foto: Guliver Images/Getty Images

CIJELI svijet zabrinuto prati zbivanja u Ukrajini, koja je na rubu rata sa susjednom Rusijom. Proruske trupe zauzele su Krim, a Vladimir Putin prijeti kako će ruske snage pojačati svoju prisutnost u Ukrajini kako bi zaštitile rusko stanovništvo.

U moru informacija i dezinformacija, pojavila se vijest koju je u javnost plasirao BBC-jev novinar Chris Morris, koji kaže da će Ukrajina u slučaju ruske invazije, među ostalim, zatražiti od FIFA-e da se Rusija izbaci sa Svjetskog prvenstva u Brazilu.

"Ukrajinski ambasador mi je rekao da će se poduzeti svi koraci kako bi se Rusija izbacila sa SP-a u Brazilu", napisao je Morris na svom Twitteru.

Međutim, postoji jedan problem za Ukrajince u toj priči. Ruski energetski div Gazprom službeni je sponzor Svjetskog prvenstva 2018. godine koje se održava u Rusiji, a ugovor će postati aktivan 2015. godine i trajat će sve do 2018. godine. Osim toga, Gazprom je glavni sponzor UEFA-ine Lige prvaka, a bilo bi zbilja nezgodno za njih da Rusiji nametnu teške sankcije poput gore navedenih.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara