Ultimativna adresa za SP na Indexu: Vodimo vas tamo gdje je nastao futebol arte!

Ilustracije: Index

KONAČNO krećemo! Riječi nam je iz usta danas ukrao i izbornik Niko Kovač, koji je u Zagrebu objavio popis igrača koji će se na pripremama boriti za put u Brazil. Šarolika i uzbudljiva zemlja bit će poprište događaja godine i vjerojatno najvećeg prvenstva za naših života. Jasno, tamo će biti i redakcija Index Sporta, a naša je adresa www.index.hr/sp2014.

Naši reporteri potrudit će se prije svega preživjeti i doživjeti Brazil, svim svojim sposobnostima i osjetilima. Bavit ćemo se nogometom tamo gdje je nastao futebol arte, i gdje su najveće nogometne zvijezde - dio naroda. Znate li uostalom da Brazilci na poleđini dresa nose nadimke ne samo zato što su im imena predugačka, već i jer ih barem tih 90 minuta, sirotinja smatra najboljim prijateljima? Nogomet je u Brazilu dio kulturne baštine i silno se veselimo što ćemo uskoro o tome izvještavati. Veselimo se i što je Hrvatska opet na Svjetskom prvenstvu.

Indexova sportska redakcija, naši dizajneri i programeri proteklih su mjeseci naporno radili kako biste ovaj spektakularni događaj mogli pratiti i na specijalnoj platformi. Danas smo pokrenuli interaktivnu temu, u koju smo ugradili sve ono što jednom konzumentu treba tijekom Svjetskog prvenstva. U zaglavlju zajedno s vama odbrojavamo do 12. lipnja, kada će milijarde gledati Hrvatsku i Brazil na otvaranju prvenstva u Sao Paolu.

Središte je naše teme pregledan raspored s tablicama i rezultatima svake pojedine skupine. Prema istom principu moći ćete pratit i natjecanje o nokaut fazi.

Kad hrvatska reprezentacija krene prema Brazilu, na našoj temi, pokraj rasporeda, čeka vas iznenađenje. Naime, na mapi ćete moći pratiti najnovije vijesti prema lokaciji gdje odsjeda Kovačeva reprezentacija, ali i njezini protivnici. Na jednom mjestu tako ćete pronaći najsvježije vijesti iz gradova i kampova te pratiti kretanje Hrvatske i ostalih reprezentacija.

Temom dominira i veliki banner "Aktualno", na kojem ćemo svakih par sat za vas odabirati najnovije značajne vijesti, kako biste tijekom cijelog dana i noći bili u korak s događajima. Također, naša će redakcija malo promijeniti i radno vrijeme, pa će vas reakcije na utakmice igrane tijekom noći dočekati čim ujutro stignete u svoj ured ili pokrenete smartphone uz prvu jutarnju kavu. 

Vijesti na temi podijelili smo u tri kategorije, a nama je jasno najvažnija hrvatska reprezentacija, pa smo je posebno i istaknuli. Također, u slideru na vrhu možete pratiti vijesti filtrirane prema svakoj pojedinoj skupini, dok vas klik na pojedinu reprezentaciju vodi na infografiku sa svim ključnim podacima i najvećim uspjesima te selekcije.

Preostalih mjesec dana do SP-a za vas ćemo izvještavati iz Brazila, ali i s priprema hrvatske reprezentacije u Bad Tatzmannsdorfu. Kada krene natjecanje, na vrhu teme moći ćete klikom na live box pogledati najavu za svaku pojedinu utakmicu, te kasnije pratiti i njezin tijek.

Nakon svake utakmice u Indexovoj anketi moći ćete ocijeniti igrače hrvatske reprezentacije za njihov nastup, a do početka lipnja i objave konačnog popisa za SP nastavlja se naš veliki izbor 23 imena koja po vašem mišljenju zaslužuju putovati u Brazil.

Temu smo pojačali rubrikom Brazilske priče, gdje možete pronaći vijesti društvenog i političkog karaktera, dok će za navijače posebno zanimljiv biti njihov kutak, s informacijama za organizaciju putovanja, ali i zgodnim navijačkim pričama. Također, u našoj video rubrici moći ćete pogledati zanimljive video reportaže.

Nismo zaboravili ni društvene mreže: naše aktivnosti možete pratiti na službenom Facebook kanalu Index sporta, dok će na našoj temi za vas tvitati najveće zvijezde Mundijala.

Hvala vam što nas pratite. Naša mala i vrijedna redakcija zbog vas nema "privilegiju" da bude ispod "120 posto".

Urednica: Dea Redžić (dea.redzic@index.hr) 

Zamjenik urednice: Ivan Gojčeta (ivan.gojceta@index.hr) 

Komentatori: Zvonko Alač, Armin Hasanbegović, Vedran Buble 

Video urednik, novinar: Dario Dalmacija

Honorarni suradnici: Saša Čobanov, Lovro Štrbinić

Dizajn: Mihaela Kristić

Programeri: Tihomir Rabuzin, Gordan Novoselec

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara